Kralji vstali od mrtvih in slavili v podaljšku (VIDEO)

Hokej 19. Apr 20247:13 0 komentarjev
Anže Kopitar
Anže Kopitar Foto: Profimedia

Los Angeles Kings so imeli s Chicagom veliko več dela, kot se je pričakovalo, a na koncu so vseeno vknjižili novo zmago s 5:4. Junaka? Švedska hokejista Adrian Kempe in Viktor Arvidsson.

Kralji so imeli pred domačimi gledalci po dveh tretjinah vse v svojih rokah. Vodili so z varnih 3:1, ko so v zadnji del vstopili katastrofalno.

Gostje s tremi hitrimi zadetki že po dobrih šestih minutah zadnje tretjine vodili s 4:3 in ko je že kazalo, da bodo Blackhawksi Los Angeles zapustili nasmejani, je v 59. minuti igro z igralcem več izkoristil Viktor Arvidsson in s svojim drugim zadetkom na tekmi izsilil podaljšek. Ta ni trajal dolgo, saj je že po šestih sekundah v polno meril še njegov rojak Adrian Kempe in domače hokejiste popeljal do 44. zmage v rednem delu lige NHL.

Kratko in jedrnato – prodor in zadetek za zmago Kempeja:

Kapetan Kraljev Anže Kopitar je na ledeni ploskvi preživel slabih 19 minut in dvakrat sprožil proti vratom Chicaga, novih točk ni vpisal.

Ker so LA Kings na zadnji tekmi – Vegas Golden Knights so na zadnji tekmi z 1:4 izgubili proti Anaheim Ducks – osvojili več točk kot ekipa iz Las Vegasa, so si zagotovili boj v prvem krogu proti Edmontonu, ki bo imel zaradi boljše uvrstitve v rednem delu prednost domačega igrišča.

Liga NHL, 18. april:

Minnesota Wild – Seattle Kraken 3:4
Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 4:2
Calgary Flames – San Jose Sharks 5:1
Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 5:1
Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 1:4
Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 5:4 (podaljšek)

Lestvici lige NHL:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!