Mladi napadalec še naprej ostaja v Tivoliju

Hokej 24. Maj 202316:21
Foto: Aleš Fevžer

Miha Beričič bo tudi naslednji dve sezoni nosil dres HK SŽ Olimpije, so danes sporočili iz tabora aktualnih slovenskih državnih prvakov.

Beričič se je Olimpiji pridružil lani, letos pa je zaigral tako v hokejski ligi prvakov kot tudi v ligi ICE. Dvakrat je prejel tako imenovano nagrado Young Star (septembra in oktobra), na 46 tekmah lige ICE pa je dosegel 4 gole in 6 podaj. V finalu državnega prvenstva pa je k naslovu državnega prvaka zmajev prispeval en zadetek.

“Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo in še prihodnji dve sezoni ostajam v Ljubljani. Ker je novi trener začel z delom že na koncu pretekle sezone, smo se že spoznali z načinom in vemo, kako in kaj, tudi sistem igre bo znan že na pripravah. Po prvi sezoni v ligi ICE so moji osebni cilji usmerjeni še višje. Prepričan pa sem, da bomo vsi v garderobi stremeli k temu, da pokažemo konstantne predstave in skupaj z navijači ustvarimo odlično vzdušje, kakršnega smo v Tivoliju že spremljali,” je povedal Miha Beričič.

“Miha je lani dokazal, da je postal kakovosten in zrel igralec ter naredil odločen preboj v prvo ekipo. Ko sem ga gledal na pripravljalnih tekmah slovenske reprezentance, se je zdelo, da je napravil še korak više. Je motiviran in odgovoren fant, ki se želi še naprej razvijati in je zato pripravljen trdo delati. Želeli smo si ga zadržati v Olimpiji in veseli smo, da ostaja z nami,” je povedal direktor HK SŽ Olimpija Anže Ulčar.