Slovenskim upom ni uspelo, četrtfinale ostaja nedosegljiv cilj

Foto: NZS

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je z 0:3 izgubila odločilno tekmo skupinskega dela evropskega prvenstva na Madžarskem in ostala brez četrtfinala.

V vseh starostnih selekcijah je slovenska nogometna reprezentanca doslej sodelovala na sedmih velikih tekmovanjih, še nikoli pa se ji ni uspelo uvrstiti v izločilne boje tekmovanja.

Tako ostaja tudi po tokratnem nastopu varovancev Miša Brečka, ki so imeli po visoki zmagi nad Srbijo s 4:1 na prvi tekmi lepo priložnost za zgodovinski podvig, a je niso izkoristili.

Potem ko so v drugem krogu izgubili s Španijo z 1:3, so danes z 0:3 klonili proti italijanskim vrstnikom. Za Slovence je šlo navzdol že 19. minuti, ko je veliko napako naredil slovenski vratar Žan Trivučević, ki je izven svojega kazenskega prostora igral z roko in si prislužil rdeč karton.

Rdeč karton Žana Trivučevića:

Kljub igralcu manj so se Slovenci dobro upirali in na polčas odšli z rezultatom 0:0, ki jih je ob neodločenem izidu na drugi tekmi med Srbijo in Španijo držal v igri za napredovanje, a do konca niso zdržali. Z dvema goloma, dosegel ju je v 60. in 82. minuti, je tekmo odločil vezist Rome Mattia Mannini, njegov soigralec Giacomo De Pieri pa je v 87. minuti le dokončal delo.

Toda na koncu so bili razočarani tudi Italijani. Srbi in Španci so na drugi tekmi remizirali z 1:1, tako da sta se v četrtfinale uvrstili oni.

Slovenija je tekmovanje končala na zadnjem mestu skupine B.

Vsi trije zadetki Italije:

Evropsko prvenstvo do 17 let, skupina B:

Sreda, 24. maj

Slovenija – Italija 0:3 (0:0)
Mannini 60., 81., De Pieri 87.; R.K.: Trivunčević 17./Slovenija

Španija – Srbija 1:1 (0:0)
Yamal 78.; Maksimović 68.