Nekdanji avstrijski prvak za izhod iz krize računa na Slovenca

Hokej 30. Nov 202310:55 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Beljaški hokejski klub VSV se je razšel s kanadskim trenerjem Robom Daumom in za njegovega naslednika imenoval Slovenca Marcela Rodmana, je danes sporočil nekdanji avstrijski prvak. Od 42-letnega Rodmana, ki je doslej v klubu deloval kot pomočnik, vodstvo pričakuje, da bo moštvu prinesel več identitete in hitrosti ter potrebno taktično variabilnost.

“Zadnje predstave so bile nezadovoljive. Hitro smo ukrepali, da bi zaustavili očiten trend padanja. Moštvo se prav tako ni moglo poistovetiti z Daumovim sistemom,” je menjavo trenerja pojasnil športni direktor VSV, Gerald Rauchwald. “Nedvomno imamo zelo dobre igralce, zdaj pa moramo sestaviti zelo dobro ekipo,” je dodal direktor. Beljačani so v zadnjem obdobju v izrazito slabi formi, saj so na zadnjih šestih tekmah vpisali le eno zmago, v torek pa med drugim izgubili tudi proti SŽ Olimpiji (4:6).

“Najprej bi rad poudaril, da sem zelo ponosen, da že dve leti in pol delam tukaj v Beljaku v tej vrhunski organizaciji. Rad bi se zahvalil tudi Robu Daumu, od katerega sem se veliko naučil in čigar izkušnje so mi veliko koristile. Seveda pa sem vesel, da mi je upravni odbor zaupal. Že zdaj lahko rečem, da bom naredil vse, da to zaupanje v celoti upravičim. Imamo res dobro ekipo, skupaj želimo biti uspešni in s preizkušenimi vrlinami narediti iz mestne hiše pravo trdnjavo, ki jo nasprotniki spet resnično spoštujejo. Delo se začne takoj in s polnim entuziazmom, da skupaj dosežemo cilje – ki so vsekakor visoki,” je ob imenovanju povedal Rodman, ki vlogo pomočnika v beljaški ekipi opravlja od leta 2021.

Kot poroča poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je 65-letni Daum po premoru leta 2020 od sezone 2021/22 dalje skrbel za moštvo Beljaka, Rodman pa se je sedaj dogovoril, da bo ekipo vodil do konca sezone.

Čepon iz Olimpije na Švedsko

Slovenski hokejski reprezentant Kristjan Čepon bo dres SŽ Olimpije zamenjal za opravo Västerviksa v drugi švedski ligi. Osemindvajsetletnik in Olimpija sta pri tem dosegla sporazumno prekinitev sodelovanja, so sporočili iz tabora Ljubljančanov. “Kristjanu, ki je v naši ekipi odigral pomembno vlogo na branilskih položajih in z nami dosegel številne uspehe, se v klubu iskreno zahvaljujemo za vse, kar je dal ekipi, in mu želimo veliko sreče in vse dobro na nadaljnji poti,” so zapisali zeleno-beli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje