Washington končal niz Kraljev, Kopitarjev zadetek razveljavljen

Anže Kopitar
Foto: profimedia

Anže Kopitar in hokejisti Los Angelesa so ponoči gostili Washington. Nadejali so se že šeste zaporedne zmage, a tokrat so se ušteli. Nationals so slavili z 2:1.

Edini zadetek za Los Angeles je v 10. minuti dosegel Arthur Kaliyev, že tri minute kasneje pa je Washington izenačil preko Anthonyja Manthe. V drugi tretjini je na koncu odločilni gol za 2:1 prispeval Connor McMichael.

Mrežo je zatresel tudi Anže Kopitar. V 52. minuti tekme je izenačil na 2:2, a sledil je trenerjev challange zadetka. Izkušeni slovenski hokejist je namreč v zadnjo tretjino prišel trenutek pred pakom in bil zato v prepovedanem položaju, gol pa je bil naknadno razveljavljen.

Los Angeles je bil poražen po petih zaporednih zmagah. Kralji se nahajajo na četrtem mestu zahodne konference, po 20 tekmah so zbrali 29 točk. Washington je na osmem mestu na vzhodu.

Na derbiju kroga so Detroit Red Wings po treh zaporednih zmagah doživeli poraz, ko so klonili na gostovanju v Madison Square Gardnu v New Yorku. Domači rangerji so slavili s 3:2. Odločilni zadetek za domače je v tretji tretjini dosegel Jimmy Vesey.

“Imamo odlično ekipo in zmaga naredi vse malo boljše,” je dejal Vesey: “Zabavno je priti na drsališče. Z našo ekipo se počutimo udobno vsak večer na ledu.”

K’Andre Miller je dosegel gol in podajo, zadel je tudi Artjom Panarin, Alexis Lafreniere pa je k zmagi prispeval dve podaji. Vratar Igor Šesterkin je tekmo končal s 26 obrambami.

Liga NHL:

Četrtek, 30. november:

Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 2:4

New York Rangers – Detroit Red Wings 3:2

Los Angeles Kings – Washington Capitals 1:2

Lestvica vzhodne konference:

Lestvica zahodne konference: