Slovenski hokejisti še drugič odpihnili severne sosede

Hokej 12. Apr 202420:37 0 komentarjev
slovenska hokejska reprezentanca do 20 let
Foto: HZS/Domen Jančič

Slovenska hokejska reprezentanca je v Beljaku odigrala še drugo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B). Potem ko je v četrtek v Ljubljani premagala Avstrijo s 5:2, je bila danes v gosteh še bolj prepričljiva in slavila s 6:0 (0:0, 4:0, 2:0).

Slovenski hokejisti so drugi teden priprav na SP v Bolzanu oplemenitili še z prvima testnima tekmama. Prvi nasprotniki so bili severni sosedje, ki so sicer še v zelo zgodnjem obdobju priprav in še nimajo na voljo vseh najboljših igralcev za SP elitne skupine čez mesec dni.

Slovenski selektor Edo Terglav je po prvi tekmi v Tivoliju napovedal, da bo danes ponudil priložnost tudi tistim igralcem s širšega seznama, ki v četrtek niso igrali. Med vratnicama je bil tako danes Žan Us, potem ko je na prvi tekmi branil Gašper Krošelj.

Predvidoma v soboto bo Terglav naredil tudi prvi rez in skrajšal seznam reprezentantov pred tretjim tednom priprav.

Potem ko so Slovenci večino dela za četrtkovo zmago opravili v prvi tretjini, so bili danes podobno učinkoviti v drugi. Tekmece je v 21. minuti načel Matic Podlipnik, potem pa je sledil strelski večer Anžeta Kuralta. Zadel je v 32. in 34. minuti – obakrat ob številčni prednosti, na ta način je padel tudi prvi gol na tekmi – ter še v 37., ko je bilo na semaforju že 0:4.

Delo so Slovenci v beljaški mestni dvorani dokončali v zadnji tretjini. Vratarja Thomasa Höneckla – ob 16 slovenskih strelih na gol je klonil kar šestkrat – sta premagala še Jan Drozg v 44. in Ken Ograjenšek v 52. minuti.

Do SP, ki se bo v Bolzanu začelo 28. aprila, Slovence med pripravami čakajo še štiri testne tekme, vse v gosteh. Naslednji teden 18. in 19. aprila bodo v Bytomu dvakrat igrali s Poljaki, 24. in 25. aprila pa še dvakrat proti Franciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!