Risi odlično odprli priprave na svetovno prvenstvo

Hokej 6. Apr 202320:13 0 komentarjev
Matjaž Kopitar
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se pripravlja za nastop na svetovnem prvenstvu elitne skupine maja v Latviji, je danes odigrala prvo prijateljsko tekmo v pripravljalnem obdobju. V Beljaku je premagala Avstrijo s 5:3 (2:1, 1:2, 2:0).

Pod vodstvom selektorja Matjaža Kopitarja, ki je s svojimi hokejisti – za začetek se jih je zbralo 27 – na Bledu v ponedeljek začel uradni del priprav na SP, so Slovenci danes nastopili v postavi Rok Stojanovič, Žan Us (vratarja), Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Miha Štebih (branilci) in Tadej Čimžar, Jan Drozg, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Jaka Šturm, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič in Miha Zajc (napadalci).

Za Slovenijo so v Beljaku zadeli Tomaževič (7.), Drozg (15.), Ograjenšek (31.), Sabolič (52.) in Pance (59.).

“Prva tekma, ugoden rezultat, vendar kar nekaj napak. To sem pričakoval, saj veliko igralcev že kar nekaj časa ni igralo tekem. Bolj ko se je tekma odvijala, bolje smo stali na igrišču. Pa ne zaradi zmage na koncu, ampak se morajo igralci začutiti in delati prave stvari. Ko to delajo, pride tudi zmaga,” je prvo pripravljalno tekmo za Hokejsko zvezo Slovenije ocenil Kopitar.

Slovenci bodo do SP v Rigi, kjer jih prva tekma s Švico čaka 13. maja, odigrali še devet prijateljskih tekem. Naslednji teden bodo v Mariboru dvakrat igrali s Poljsko, tekmi bosta 13. in 14. aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!