Sedem risov že trenira na Bledu

Drugi športi 12. Avg 20218:43 0 komentarjev
Slovenski hokejisti bodo v Oslu lovili tretje zaporedne olimpijske igre.

Slovensko hokejsko reprezentanco od 26. do 29. avgusta čakajo kvalifikacije za olimpijske igre 2022. V Oslu bo v družbi Norveške, Južne Koreje in Danske naskakovala tretjo zaporedno uvrstitev na igre pod petimi krogi. Uradni zbor reprezentance bo v nedeljo, 22. avgusta, a nekaj reprezentantov že od tega ponedeljka trenira na Bledu.

Selektor Matjaž Kopitar je namreč prostim igralcem in igralcem, ki s svojimi klubi še niso začeli priprav, ponudil možnost, da skupaj trenirajo na Bledu. Odzvalo se je sedem hokejistov, v ponedeljek so na ledu blejske dvorane drsali naslednji igralci: Anže Kopitar, Jan Drozg, Luka Maver, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik in Luka Gračnar.

“Večina igralcev se trenutno že pripravlja na novo sezono v svojih klubih. Tistim, ki (še) ne igrajo v svojih klubih, smo ponudili možnost priprav na Bledu in do reprezentančnega zbora 22. avgusta bo tako z nami treniralo nekaj fantov. Čas kvalifikacij je sicer malce neugoden, a tak je za vse reprezentance in to moramo sprejeti. Upam, da vsi naši reprezentanti ostanejo zdravi in da ne bo težav s klubi, saj vemo, da vsi trenerji radi pripravijo svoj program priprav na sezono,” je v izjavi za javnost dejal selektor Kopitar.

Obenem je tudi razkril, da se bo reprezentanca v dokončni postavi zbrala 22. avgusta, nato pa odpotovala v Oslo, kjer jo čaka nekaj skupnih treningov. Prva tekma naše fante čaka v četrtek, 26. avgusta, ko se bo merila z Dansko. Glavni strateg izbrane vrste je razkril tudi širši seznam fantov, na katere računa čez dober teden dni. Več o tej tematiki lahko na naši spletni strani pričakujete prihodnji teden, ko bo na Bledu organizirana tudi novinarska konferenca.

Širši seznam slovenske hokejske reprezentance

Vratarji: Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič, Žan Us;

Branilci: Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Nejc Stojan;

Napadalci: Tadej Čimžar, Jan Drozg, Žiga Jeglič, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Gregor Koblar, Anže Kopitar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Šturm, Rok Tičar, Jan Urbas, Miha Verlič, Miha Zajc.

Tekme na turnirju v Oslu (vse bo gostila dvorana Jordal Amfi)

Četrtek, 26. avgust 2021:

15.00 Danska – Slovenija

19.00 Južna Koreja – Norveška

Petek, 27. avgust 2021:

17.00 Danska – Južna Koreja

21.00 Norveška – Slovenija

Nedelja, 29. avgust 2021:

12.00 Slovenija – Južna Koreja

16.00 Norveška – Danska

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!