Mladi Latvijec in mladinec Jesenic okrepila železarje

Hokej 16. Jun. 20221:00 > 4:13
Delite:
Foto: HDD Jesenice

Napad hokejistov Jesenic bo okrepil nov obraz. Ekipi se bo avgusta na treningih pridružil 21-letni napadalec Rudolfs Polcs. Železarjem se je pridružil tudi komaj 18-letni Tjaš Lesničar.

Ekipo Jesenic bo v prihodnji sezoni sestavljalo kar nekaj že poznanih obrazov. Po podpisih Gašperja Glaviča, Erica Panceta, Mihe Logarja in Jaše Jenkota, sta ekipo okrepila tudi Žan Jezovšek in Aljoša Pretnar.

Nov obraz na Jesenicah pa je mladi Rudolfs Polcs iz Latvije. 21-letni napadalec je bil član vseh selekcij Latvijske reprezentance, v zadnjih letih je igral za članski selekciji klubov Dinamo Riga in HK Mogo.

Rudolfs je ob prihodu povedal: “Da pridem na Jesenice, sem se odločil ker sem slišal veliko o njih. Dejstvo je, da gre za klub v katerem se bom lahko še bolj razvijal in nadgrajeval svoje hokejsko znanje. Moj glavni cilj je, da se z ekipo povežemo in osvojimo pokal Alpske hokejske lige. Pričakujem pa, da je pred mano zelo zanimivo leto, tako na ledu kot ob njem.”

Okrepitev tudi iz mladinskih vrst

Ekipi bo v prihajajoči sezoni do zastavljenih ciljev pomagal Tjaš Lesničar. 180 centimetrov velik mladi napadalec, ki je svojih 18-let dopolnil 26. marca. Tjaš je nase opozoril v mladinski ekipi HD Hidria Jesenice, v zadnji sezoni tudi v članski ekipi tega kluba, ki je nastopal v slovenskem DP in v mednarodni hokejski ligi IntHL. V pretekli sezoni, pa se je dokazoval tudi v slovenskem reprezentančnem dresu selekcije U18.

“Veliko mi pomeni, da sem se pridružil tej ekipi. Ta prestop kaže, da sem na pravi poti in na poti k uspehu. Gledam tudi na to kot neko darilo za trdo delo in odrekanje. Občutki so res dobri in bi jih težko opisal. Vesel sem da sem lahko del ekipe in te zgodbe in se zelo veselim priprav in pa igranja. Pričakovanja so visoka z moje strani, saj hočem pokazati česa sem sposoben in da sem si prislužil mesto v ekipi,” je o prestopu dejal Lesničar.

Ponujeno priložnost mlademu napadalcu pa je komentiral tudi direktor kluba Anže Pogačar: “Skozi zadnjo sezono smo spremljali Tjaša. Kljub svoji mladosti igra izredno odgovorno in se  drži igralnega sistema. Dobro razume igro, zato smo se odločili, da mu ponudimo priložnost v naši ekipi. Potrudili se bomo, da se bo z našo pomočjo še naprej razvijal in napredoval. Je eden tistih mladih, ki prihajajo in bodo s trdnim delom ter predanostjo hokeju dobili priložnost za nastopanje v ligi AHL.”

Komentari

Vaš komentar