Vendarle jasno, kje bodo prihodnjo sezono igrale Jesenice

Alpska liga 20. Apr 202311:30 0 komentarjev
Jesenice
Foto: Aleš Fevžer

Medtem ko se hokejisti Jesenic trenutno borijo za naslov v alpski hokejski ligi - danes bodo imeli v Cortini prvi zaključni plošček za premierno slavje v tem tekmovanju - pa je zdaj jasno tudi, kje bodo železarji igrali v prihajajoči sezoni.

Kot so zapisali na spletni strani alpske hokejske lige, bodo HDD Sij Acroni Jesenice tudi v prihodnji sezoni del tega tekmovanja. Jeseničani so sicer zaradi prijave v kakovostno močnejšo ligo ICE zamudili rok za prijavo v alpsko ligo, a ko so prijavo za nekdanjo ligo EBEL umaknili, je ostalo nejasno vprašanje, v katerem mednarodnem tekmovanju bodo železarji igrali v naslednji sezoni.

Vodstvo kluba z Ledarske 4 se je srečevalo s pomisleki, če je nadaljevanje igranja v alpski ligi sploh smiselno, a očitno so zdaj našli pritrdilni odgovor.

“Jesenice so zamudile vstopni prijavni rok za sezono 2023/24 v alpski hokejski ligi, zdaj pa je bil slovenskemu klubu odobren pozni vstop. Ta je bil po številnih sestankih in posvetovanjih s strani vodstva lige sprejet soglasno. V alpski ligi bo tako v naslednji sezoni igralo 16 ekip,” so zapisali na spletni strani tekmovanja, ki združuje ekipe iz Avstrije, Italije in Slovenije.

V AHL bo v prihodnjem tekmovalnem letu prvič tekmovalo tudi Celje, Slovenija pa bo znova imela dva predstavnika. Olimpija, aktualni državni prvak, bo še naprej igrala v ligi ICE.

Novica o razjasnjeni prihodnosti je zagotovo tudi dobra vest za jeseniške hokejiste, ki jih nocoj ob 20.30 čaka šesta tekma finala proti Cortini. Jesenice v zmagah vodijo s 3:2, le še eno pa potrebujejo za končno slavje. Če jim ne bo uspelo nocoj v Italiji, bo odločilna sedma tekma v soboto v Podmežakli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!