Za začetek brez Olimpije in Jesenic

Hokej 15. Jun 202211:19 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

S Hokejske zveze Slovenije (HZS) so sporočili, na kakšen način bosta v prihodnji sezoni potekali dve glavni domači tekmovanji - državno prvenstvo in pokal. Najboljša slovenska kluba Olimpija in Jesenice se bosta DP pridružila šele v polfinalu.

Za razliko od minulih let, ko je Pokal Slovenije potekal strnjeno v enem koncu tedna in pred začetkom mednarodne sezone, bo tokrat izveden v prostih terminih med sezono na različnih lokacijah. Domačin tekme bo prvoizžrebani v vsakem paru, že pred tekmovanjem pa bodo z žrebanjem klubom določili startne številke. Pari so A-B, C-D, E-F, G-H, v polfinalu pa zmagovalca A-B in C-D ter E-F in G-H.

Pomembne spremembe pa je doživel tudi sistem državnega prvenstva. Ta je bil v minulih letih, sploh pa v lanski sezoni, s strani Olimpije in Jesenic deležen velikih kritik. Tako zmaji kot železarji so poudarjali, da je igranje rednega dela za obe najboljši moštvi pri nas zgolj dodaten napor, zato so Ljubljančani ta del sezone lani odigrali z mladinskim moštvom. Posledično v finalu ni bilo večnega derbija, ampak je Olimpija igrala s Triglavom in ga na dveh tekmah skupno nadigrala s kar 17:1.

Po novem pa se bodo tako rdeči kot zeleni tekmovanju pridružili šele v polfinalu. Tam se bodo pridružili najboljšima ekipama po rednem delu (ostala šesterica bo DP igrala v dvokrožnem sistemu), vloga nosilca pa bo pripadla Olimpiji in Jesenicam. Tako na predzadnji stopnički kot v finalu se bo igralo na dve zmagi, veliko vprašanje pa je znova datumska rešitev, saj bo to odvisno od uspešnosti nastopov Olimpije v ICEHL in Jesenic v alpski hokejski ligi.