Kek pojasnil: Ključ za hrvaški poraz je jasen

Katar 2022 14. Dec 202218:04 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Po polfinalnem porazu proti Argentini (0:3), s katerim so se sinoči končale hrvaške sanje po drugi zaporedni uvrstitvi v finale svetovnega prvenstva, je razloge za hrvaški neuspeh v prispevku za portal Index iskal selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek. "Škoda, a to je šport. Treba je biti velik in čestitati Argentini, ki je bila boljša in zasluženo napredovala v finale," zapis začne Mariborčan.

“Do enajstmetrovke za 1:0 Argentina na igrišču ni obstajala, nato pa je ena napaka prinesla prvi gol, kmalu se je na njo navezala še druga in Argentina je že v prvih 45 minutah rešila tekmo. Ključ poraza Hrvaške je v tem, da je ekipa Zlatka Dalića naredila le osem prekrškov proti moštvu, katerega glavna moč je agresivnost. To je veliko premalo. Argentina ni odigrala spektakularne tekme, a je zmagala na račun agresije in energije. V tem segmentu Hrvati niso bili na isti ravni,” svoj pogled na polfinalni poraz Hrvaške proti Argentini (0:3) začne selektor Slovenije Matjaž Kek. 

“Preveč je bilo ležernosti, preveč je bilo napak v igri. Vseeno prvenstva za Hrvaško še ni konec, v soboto jo čaka tekma za bron in strokovni štab mora storiti vse, da fante pripravi za to srečanje. Biti tretji na svetu je velika stvar,” še dodaja Mariborčan pred bojem kockastih za ponovitev drugega največjega uspeha v reprezentanci. Hrvati so bili na SP tretji leta 1998, boljši so bili le pred štirimi leti, ko so proti Franciji izgubili v finalu.

Razlog je videl predvsem v igri na sredini igrišča, kjer so argentinski nogometaši zlahka prihajali do odbitih žog. “Argentina je s štirimi veznimi igralci odlično blokirala hrvaške veziste in dobila tekmo v segmentu, kjer je do zdaj Hrvaška prevladovala. Vsi smo pričakovali in upali na preboj v finale, a to ni ne drama ne katastrofa. To je nogomet.”

Kek je v nadaljevanju pozval ‘dežurne kritike’, da zdaj ni primeren čas za ‘napade’ na selektorja Zlatka Dalića in igralce, dotaknil pa se je tudi igralca tekme Lionela Messija. “Kar je napravil pri tretjem golu, lahko naredi le on. Takšno potezo proti verjetno najboljšemu branilcu sveta Jošku Gvardiolu je sposoben prikazati le on. Ko ga vidim, kako igra, verjamem, da bomo še naprej uživali v njegovih čarovnijah. A Argentina ni zgolj Messi, Rodrigo De Paul je odigral strašno tekmo, tudi oba osrednja branilca sta bila fantastična. Argentina je zasluženo slavila, Hrvaška pa ji mora čestitati.”

Ognjene tekma za tretje mesto čaka v soboto ob 16. uri proti poražencu današnjega drugega polfinala med Francijo in Marokom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!