“Mbappejevo obnašanje je dobro za naš klub”

Foto: Guliverimage

Novopečeni svetovni prvak Lionel Messi se bo z oddiha v Argentini vrnil 2. januarja, je na novinarski konferenci pred ligaško tekmo proti Strasbourgu dejal trener Paris Saint-Germaina Christophe Galtier. Glavni mož stroke pri aktualnih francoskih prvakov ne verjame, da bi razplet finala mundiala v Katarju kakorkoli vplival na odnos med Messijem in še enim članom PSG-ja Kylianom Mbappejem.

Buren finalni obračun med Francijo in Argentino v Katarju, ki je ponudil s številnimi zapleti in preobrati, sta zaznamovala dva nogometaša. Lionel Messi, ki je za Argentino dosegel dva gola in podajo, ter Kylian Mbappe, ki je za galske peteline dosegel hat-trick. Oba sta bila uspešna tudi v seriji enajstmetrovk, ko sta streljala kot prva v svojih reprezentancah.

Po koncu finala se je ob proslavljanju naslova prvaka veliko govorilo o argentinskemu vratarju Emilianu Martinezu, ki si je večkrat, tudi neokusno, privoščil Mbappeja. Mnogi navijači so na družbenih omrežjih izrazil dvom, kakšen bo odnos Parižana in Messija ob vrnitvi v klubske prostore Paris Saint-Germaina.

“Ne bom komentiral, kako so proslavljali, to je stvar Argentincev. S tem se ne bom obremenjeval. Videl sem Kyliana in Lea, ki sta se po tekmi rokovala. Med njima je veliko spoštovanja. Kylian je pokazal zgledno obnašanje, čestital je tako Messiju kot selektorju Lionelu Scaloniju. Leo se po tem ni izpostavljal, ne bi ga sploh omenjal v tem kontekstu. Ni razloga, da bi vse skupaj ‘zmešali’. Mbappe je res pokazal dober odnos, pokazal je spoštovanje, kar je lahko le dobro za klub in našo ekipo,” je na vprašanje pred sredino tekmo s Strasbourgom v Ligue 1 dejal trener PSG-ja Christophe Galtier. 

Parižan je ob tem dodal, da se bo Messi iz Južne Amerike vrnil 2. januarja, po tem pa bo še isti dan ali pa dan pozneje prvič znova treniral v klubskem dresu. Zadovoljen je, da sta Mbappe in Acraf Hakimi sama izrazila željo, da se zelo hitro vrneta v trenažni proces. Povsem pripravljen za igro – tako mentalno kot fizično – pa je tudi tretji zvezdnik udarnega pariškega napada Brazilec Neymar.