Sodnik priznal: Med finalom sem storil grdo napako

Katar 2022 25. Dec 202215:32 0 komentarjev
Szymon Marciniak; FOTO: Guliverimage

Poljski sodnik Szymon Marciniak, ki mu je pripadla čast sojenja finalne tekme svetovnega prvenstva v nogometu pred enim tednom, je za domače medije priznal, da bi dvoboj lahko sodil tudi bolje.

Marciniak, ki ga je sicer javnost v celoti gledano pohvalila za opravljeno delo, je za portal Sport.pl dejal, da je težko zaspal zaradi ene napake.

“Seveda so se dogajale napake. Najbolj mi je žal tiste akcije, ko sem francoski protinapad prekinil zaradi grobega štarta Marcosa Acuñe. Zdelo se mi je tako, kot da si želi ustavljeni francoski igralec še nekoliko odpočiti, a sem se zmotil. Brez dvoma bi moral pustiti prednost in Argentincu naknadno pokazati rumeni karton. Je pa to težko oceniti, saj nimaš prav veliko časa, odločitev mora pasti v trenutku. No, pa vseeno je najbolj važno to, da se mi ni primerila kakšna hujša napaka,” se je Marciniak kesal za ustavljanje igre v podaljšku, ko je omenjeni argentinski branilec “pokosil” Kingsleyja Comana.

Francozi so se po finalu sicer pritožili, da so bili ob tretjem golu “gavčev” na igrišču tudi rezervni igralci Argentine, a je bil Marciniak na to vprašanje novinarjev pred dnevi pripravljen. Iz žepa je vzel telefon in pokazal sliko, ki prikazuje, da je na zelenici kar sedem francoskih rezerv, ko je zadel Mbappe.

To fotografijo bi vam radi Francozi zamolčali,” se je nasmehnil delivec pravice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!