Messijevo sobo s pomenljivo številko bodo spremenili v muzej

Lionel Messi med treningom v univerzitetnem centru v Dohi. FOTO: Guliverimages.

Sobo najboljšega igralca letošnjega svetovnega prvenstva Lionela Messija, v kateri je kapetan Argentine prebival v času mundiala v Katarju, bodo spremenili v muzej, je sporočil predstavnik za stike z javnostjo univerze v Dohi, v kateri je bila na poti do naslova nastanjena argentinska reprezentanca.

“Ta soba bo od zdaj naprej na voljo le še obiskovalcem. Študenti v njej ne bodo več prebivali. Spremenili jo bomo v mini muzej, ki bo zapuščina za vse naslednje rodove. Lahko si bodo ogledali sobo, v kateri je v času pisanja zgodovine prebival kapetan Argentine,” je v pogovoru za katarski časopis Al Sharq potrdil Hitmi al Hitmi, ki je predstavnik za odnose z javnostjo univerze v Katarju.

Soba je nedotaknjena in takšna, kot jo je dan po finalu proti Franciji, v katerem je zablestel z dvema goloma, pustil Lionel Messi, so še sporočili iz univerzitetnega centra v Dohi.

S Sergiom Agüerom sta velika prijatelja. FOTO: Guliverimages.

Pred finalom se mu je v sobi pridružil prijatelj

Argentinska reprezentanca, ki je postala prvak na svetovnem prvenstvu v Katarju, je kot ena redkih udeleženk letošnjega mundiala izbrala prostore univerze in ne hotela oziroma luksuznih apartmajev, v katerih je bila med turnirjem večina preostalih ekip.

Selektor Lionel Scaloni in sodelavci naj bi se za tak korak odločili predvsem zaradi tega, ker so se želeli izogniti temu, da bi se nogometaši preveč sprostili.

Kapetan Argentine je bil nastanjen v sobi 201. Zanimivo naključje je, da je bil v sobi z isto številko leta 2013 v Vatikanu pred imenovanjem tudi zdajšnji papež Frančišek.

Še ena zanimivost je ta, da je bil Messi večji del prvenstva v sobi sam, v dneh pred finalom pa se mu je v njej pridružil dober prijatelj in nekdanji soigralec Sergio Agüero, ki je bil v Katarju del spremljevalnega štaba argentinske reprezentance.