Trojna italijanska zmaga v Prekmurju, Mezgec 4.

Kolesarstvo 13. Jun 201817:29 > 17:39
Twitter

Italijanski kolesarji so s trojno zmago obeležili prvo, 159 kilometrov dolgo etapo kolesarske dirke Po Sloveniji s startom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti. V kaotičnem sprintu, kjer sta bila dva skupinska padca, ki sta zaustavila nekatere favorite, se je najbolje znašel 23-letni Simone Consonni.

Italijan Simone Consonni iz ekipe UAE Emirates se je veselil uspeha kariere. Drugo mesto je zasedel Matteo Pelucchi, tretje pa Nicolo Bonifazio. Najboljši Slovenec je bil Luka Mezgec na četrtem mestu, Rok Korošec pa je zasedel osmo mesto. V ozadju so ostali nekateri šprinterski zvezdniki, Nemec Marcel Kittel in Britanec Mark Cavendish nista prišla do šprinta. V kaotičnem šprintu, 1,5 km pred ciljem sta se zgodila dva skupinska padca.

Letošnja dirka po Sloveniji je rekordna, saj bodo gledalci lahko videli pet etap. Današnja trasa prve etape je bila večinoma ravninska, le na polovici etape je kolesarje čakala razgibana pokrajina Goričkega. Prvič v zgodovini dirke je šla karavana tudi na sosednjo Madžarsko.