Evenepoel: Glavni tekmec na Giru bo Primož Roglič

Foto: Guliverimage

Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel je v intervjuju za belgijski časnik Het Laatste Nieuws dejal, da največ na Dirki po Italiji pričakuje od slovenskega asa Primoža Rogliča.

Remco Evenepoel se poskuša vsaj nekoliko znebiti pritiska, ki ga je deležen pred prvo tritedensko dirko sezono, vendar je v nedavnem intervjuju spregovoril o svojem največjem nasprotniku na Dirki po Italiji in brez presenečenja hitro omenil Primoža Rogliča.

“Moj največji nasprotnik bo Primož Roglič,” je Evenepoel povedal za Het Laatste Nieuws. “Na etapnih dirkah ima več izkušenj kot jaz, na Giru je bil že tretji, lani pa je odstopil z drugega mesta na Vuelti. Trasa mu zelo ustreza, ni človek, ki bi se izogibal tveganju, in lahko pridobi sekunde na vseh vrstah zaključkov,” je še dodal zmagovalec Vuelte.

Roglič in Evenepoel sta se sicer pomerila že poleti na Dirki po Španiji. Boj za rdečo majico se je povsem razživel v zadnjem tednu, toda slovenski kolesar je po grdem padcu predčasno končal z dirko. Evenepoel je kasneje odbil vse napade Enrica Masa in osvojil rdečo majico ter svojo prvo zmago na tritedenski dirki

“Malce mi je bilo čudno, saj je sprva predvideval, da na Giru ne bo nastopil, ker ta zanj zaradi poškodbe rame prihaja nekoliko prezgodaj. Teden dni kasneje pa je potrdil nastop v Italiji,” je izpostavil kolesar ekipe Soudal Quick-Step.

“Vseeno sem zelo vesel, da se bo vrnil na Giro. Upam, da bo v kar najboljši formi, zato pričakujem veliko bitko na visoki ravni,” je še med drugim dodal Evenepoel.

Poleg Rogliča ga zagotovo čaka dvoboj tudi s Tadejem Pogačarjem:

Letošnji Giro obeta veliko

Več kolesarjev je potrdilo, da se nameravajo na Dirki po Italiji boriti za vrhunski rezultat, med njimi tudi Geraint Thomas, Aleksandr Vlasov, João Almeida, Jack Haig in Thymen Arensman.

“Toda na Giru je treba biti pozoren na vsaj še dva kolesarja: Geraint Thomas in Alexandr Vlasov. To sta kolesarja, ki ju ne smemo podcenjevati,” je izpostavil Belgijec

Vprašanja so se dotaknila tudi Dirke po Franciji.

“Bomo videli. Seveda bom nekega dne šel na Tour de France, to zagotovo. Druge vožnje na mojem seznamu želja? Lombardija in svetovno prvenstvo v vožnji na čas. Z gotovostjo pa lahko zatrdim še, da bom z mavrično majico na vseh dirkah nastopil s ciljem zmage ali dobre uvrstitve,” je bil odločen Evenepoel.

22-letnik je prejel tudi naziv belgijskega športnika leta, kjer je premagal Wouta van Aerta in hitrostnega drsalca Barta Swingsa. “Nevarnost je v tem, da so pričakovanja zdaj še večja. Ljudje se morajo tudi zavedati, da ne morem zmagati na vseh dirkah,” je na prireditvi dejal zmagovalec Vuelte.

“Če bom letos na Giru vozil med najboljšimi tremi, bom enako zadovoljen tudi s tem. Želim iz tega potegniti največ in potem bom zadovoljen. Letos želim le uživati v mavrični majici,” je zaključil Evenepoel.