Benoot razkril grozote padca: 15 minut sem bil nezavesten

Kolesarstvo 12. Avg 202213:30 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi Tiesj Benoot je v ponedeljek na treningu v Italiji doživel bližnje srečanje z avtomobilom. Ob tem si je zlomil eno od vratnih vretenc, v pogovoru za Het Laatste Nieuws pa je razkril, kako je prišlo do nesreče, ki bi se kaj kmalu lahko končala tudi tragično, in kakšne so njene posledice.

Eden od glavnih pomočnikov Jonasa Vingegaarda ob zmagi na letošnji Dirki po Franciji Tiesj Benoot je na ponedeljkovem treningu v italijanskem Livignu trčil v avtomobil. “Spuščal sem se po dolgi ravnini. Glede na teren sploh nisem šel zelo hitro, približno 67 kilometrov na uro. Kar naenkrat je avtomobil prečkal parkirišče in trku se je bilo nemogoče izogniti. Ali voznik ni pogledal ali pa je mislil, da bo prišel hitreje mimo,” je kolesar Jumbo Visme opisal nesrečo.

“Zapeljal sem direktno vanj, praktično nič nisem zaviral. Vrata so bila močno udrta, stransko ogledalo je odletelo, šipe so se razbile,” je še dodal 28-letni Belgijec. Približno 15 minut po nesreči je bil nezavesten, nato so ga s helikopterjem odpeljali v bližnjo bolnišnico. Tam so rezultati pokazali, da nima nobenih notranjih krvavitev.

Ko je začutil noge in roke, je doživel olajšanje

Že takoj po padcu je bil najbolj vesel, da je lahko premikal roke in noge. “To je bilo veliko olajšanje. Nekaj milimetrov ali celo mikrometrov in zgodba bi bila lahko povsem drugačna. Čeprav bom v naslednjih dneh imel nekaj frustracij, ko bodo moji kolegi dirkali, jaz pa bom počival, sem neizmerno hvaležen in vesel, da lahko to zgodbo sploh povem,” je pripomnil Benoot, ki si je zlomil enega od vratnih vretenc.

Dirkanja je zanj v tej sezoni konec. Foto: Guliverimage

Ob tem so mu zdravniki diagnosticirali še pretres možganov, odrgnjena rebra in nekaj ran zaradi razbitega stekla. Da se bo poškodba vratu povsem zacelila, pa bo moral vsaj en mesec nositi vratno opornico. “V Italiji so mi rekli, da jo moram nositi od šest do 12 tednov Še vedno sem mlad, zato verjamem, da jo bom lahko snel po šestih,” se je ob neljubem dogodku še znal pošaliti moštveni kolega Primoža Rogliča.

Sezona je zanj jasno že končana, najbolj pa ga bodo na prihajajočem svetovnem prvenstvu pogrešali reprezentanti Belgije, kjer bi bil na cestni dirki v vlogi enega glavnih pomočnikov Wouta van Aerta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!