Bizarna nesreča nekdanjega belgijskega prvaka skoraj stala življenja

Kolesarstvo 3. Maj 20249:28 0 komentarjev
Oliver Naesen
Foto: Profimedia

Oliver Naesen, 33-letni belgijski kolesar, je z javnostjo delil zgodbo izpred dirke Eschborn-Frankfurt, ko jo je z veliko sreče odnesel brez poškodb. A kaj lahko bi se končala tudi tragično.

Kot da kolesarstvo ni dovolj nevarno že na cesti, se je Oliver Naesen v težavah znašel še v hotelski sobi. Kolesar ekipe Decathlon AG2R La Mondiale je za Het Nieuwsblad delil zgodbo, ki jo je doživel v noči pred prvomajsko klasiko Eschborn-Frankfurt.

V Nemčiji je spal v hotelski sobi, ko se je kar naenkrat sesul dela stropa, le nekaj centimetrov stran od njegove postelje pa je padlo približno 30 kilogramov betonskega materiala.

“Sobo sem si delil s Stanom Dewulfom, za katerega je bila to prva dirka sezone. Ura je bila le nekaj minut čez polnoč, ko se je kar naenkrat usula plast stropa. Ustrašil sem se do smrti. Tako močno je zaropotalo, da so tudi ostali člani naše ekipe pritekli na hodnik preverit, kaj se dogaja,” je belgijski prvak iz leta 2017 razlagal medijem.

Če bi tudi on prestavil posteljo …

“Velik del stropa je zadel moj gleženj, ki je bil odgrnjen in zatečen. To je bil edini del mojega telesa, ki ni bil pokrit z odejo. Dewulf je pred spanjem potisnil posteljo nekoliko bolj nazaj. Še dobro, da tega sam nisem storil, drugače bi mi vse skupaj zelo verjetno padlo na glavo,” je dodal.

“Hitro sem poklical na recepcijo, tamkajšnji zaposleni niso mogli verjeti svojim očem. Dobila sva drugo sobo, naše bivanje pa je bilo brezplačno. No, saj zame je vedno, ker mi ga plača ekipa (smeh, op. p.). Sotekmovalci so se nama pri zajtrku smejali, ker sva prišla iz sobe nekoliko ‘napudrana’. V prihodnosti bom bolj pozoren na strope,” je v pozitivnem tonu o nevsakdanji situaciji zaključil Naesen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!