Posel uradno sklenjen, Rogličevo moštvo razkrilo prvo novost

Kolesarstvo 2. Maj 202418:57 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Moštvo Bora - hansgrohe je zdaj še uradno potrdilo, da se bo z dirko po Franciji preimenovalo v Red Bull - Bora - hansgrohe, so sporočili na četrtkovi novinarski konferenci. Od partnerstva s slovito pločevinko energijske pijače si veliko obetajo.

Kar se je govorilo že dlje časa, je torej zdaj dobilo še uraden žig. Ralph Denk, dolgoletni vodja ekipe, je medijem razkril prve načrte novega okrepljenega zaledja, ki številnim naganja strah v kosti. Kmalu po prihodu Primoža Rogliča je torej Denk novo okrepitev našel tudi v poslovnem delu kluba.

Konec decembra je novica, da se Red Bull zanima za odkup večinskega deleža moštva Bora – hansgrohe, v svetu kolesarstva poskrbela za velik odmev. Temelji za sodelovanje so bili postavljeni januarja, vsi dogovori pa so postali uradni ta teden, je sporočil nemški, oziroma po novem avstrijsko-nemški kolesarski klub.

Glavni cilj ekipe Red Bull – Bora – hansgrohe je, da na dolgi rok postanejo vodilna sila profesionalnega kolesarstva.

“Hvaležen sem vsem trem partnerjem. Po tem, kar smo ustvarili v zadnjih treh mesecih, je jasno vidno, da imamo en skupni cilj in eno skupno vizijo. Brez podjetij Bora in hansgrohe ne bi zrasli do te ravni. Red Bull ima zelo kooperativen pristop, skupaj pa si bomo delili še veliko vrhuncev,” je na uradni predstavitvi dejal Denk.

Ralph Denk
Ralph Denk. Foto: Red Bull-Bora-hansgrohe

Prihod Red Bulla sta glasno pozdravila tudi direktorja podjetij Bora in hansgrohe, Willi Bruckbauer in Hans Jürgen Kalmbach, medtem ko je Denk še dodal, da bodo zdaj optimizirali obstoječo strukturo delovanja in izkoristili obsežno strokovno znanje ter izkušnje, ki jih je pri drugih projektih pridobil Red Bull.

“Iskal sem še močnega partnerja, ki bi ustrezal meni in naši trenutni ekipi, delil našo vizijo ter deloval inovativno in trajnostno. Red Bull poznamo kot moštvenega partnerja že tri leta. V športu je poznan kot pokrovitelj in inovator, ki mu ni para. Zdaj imamo dostop do njihovega sveta,” je sklenil vodja moštva.

Prva sprememba je že na vidiku. S prihodnjo sezono bodo ustvarili ekipo do 23 let, ki bo nov mejnik v razvoju mladih kolesarjev. Z novostjo želijo talentom omogočiti najboljšo pot do profesionalnega kolesarstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!