Čelada mu je rešila življenje: “Imel sem neverjetno srečo” (VIDEO)

Kolesarstvo 2. Sep 202311:40 0 komentarjev
Thymen Arensman
Foto: Profimedia

Zaključek sedme etape dirke po Španiji je minil v znamenju grdih padcev. Najslabše jo je odnesel Nizozemec Thymen Arensman, ki se je na tleh znašel pet kilometrov pred ciljem. Iz nezavesti se je prebudil šele v bolnišnici.

Tudi na dirki po Španiji se kolesarji v zaključkih sprinterskih etap ne uspejo izogniti padcem. Najhuje do zdaj je bilo v petkovi etapi s ciljem v Olivi, kjer smo v zadnjih kilometrih videli dve nesreči. Najslabše jo je odnesel član Ineos Grenadiers Thymen Arensman, ki je ob srečanju s tlemi izgubil zavest.

Dirke je bilo zanj seveda s tem nepreklicno konec, do bolnišnice pa ga je pripeljalo reševalno vozilo. “Imel sem neverjetno veliko sreče. Čelada mi je zelo verjetno rešila življenje,” je Nizozemec zapisal na Instagramu.

“Ob tem, da me vse boli, da imam hude glavobole in da mi manjka del zoba, so vsaj vse kosti cele,” je še dodal iz bolnišnice.

Njegove besede se skladajo s sporočilom za javnost ekipe Ineos, ki je zapisalo, da številni rentgenski posnetki niso pokazali nobenega resnega zloma ali poškodbe glave in hrbtenice. Je pa 23-letnik na številnih ranah dobil nekaj šivov. “Njegovo stanje je stabilno, do nadaljnjega pa ostaja v bolnišnici na opazovanju,” je zapisalo britansko moštvo.

Kako se je skozi zanj odvijal zaključek 7. etape, pa je Arensman dodal kar sam. “Ne spomnim se ničesar, kar se je zgodilo. Zbudil sem se v bolnišnici, kar nekaj ur sem bil verjetno nezavesten. Trenutno nisem ravno najlepša izvedba sebe, saj imam na glavi kar nekaj šivov. Manjka mi tudi zob, a vse to sodi zraven. Stvari se glede na situacijo odvijajo dobro. Zdaj bom stiskal pesti za svoje ekipne kolege in skušal povsem okrevati,” je zaključil Nizozemec.

Padec Arensmana:

Padcem na letošnji Vuelti nista ubežala niti dva od glavnih favoritov. Primož Roglič se je na tleh znašel v drugi etapi, in čeprav je v naslednjih dneh potarnal nad bolečinami, so te zdaj očitno minile. Dan za tem je po prečkanju ciljne črte v novinarko trčil tudi Remco Evenepoel. Belgijec je sicer zatrjeval, da večjih posledic spektakularni padec ni pustil, toda zdaj je šef Soudal QuickStepa razkril drugačno stanje. “Ni se pritoževal nad glavobolom in bolečinami v kolku, ki jih je čutil kmalu po padcu. S tem je res pravi vodja in zgled kolegom, ki so imeli nekaj težav z zdravjem,” je dejal Patrick Lefevere.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!