Danski šampion se je oglasil prvič po grozljivem padcu

Kolesarstvo 16. Apr 202414:38 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Končno dobre novice za navijače Visme-Lease a Bike in Jonasa Vingegaarda. Nizozemci so na družbenih omrežjih zapisali sporočilo danskega šampiona, ki 12 dni po padcu na 4. etapi dirke po Baskiji zapušča bolnišnico v španski Vitorii.

“Dobre novice! Jonasovo sporočilo,” so najnovejši zapis na družbenem omrežju X (nekdanjem Twitterju) naslovili pri ekipi Visma-Lease a Bike.

“Pozdravljeni vsi, čas je, da zapustim bolnišnico. Rad bi se zahvalil medicinskemu osebju, da so tako dobro skrbeli zame. In rad bi se zahvalil vsem vam za moralno podporo. Prejel sem ogromno sporočil, daril, celo risb. To mi je res ogrelo srce. Zdaj pa je čas, da se posvetim popolnemu okrevanju. Palec gor!” je v prvem odzivu po padcu v 4. etapi dirke po Baskiji zapisal zmagovalec zadnjih dveh izvedb dirke po Franciji. In dodal dve fotografiji pred bolnišnico Txagorritxo v baskovskem mestu Vitoria-Gasteiz.

Spomnimo, Danec je bil eden izmed 12 kolesarjev, ki so bili udeleženi v grdo nesrečo v četrtek, 4. aprila. Med njimi sta bila tudi Primož Roglič in Remco Evenepoel, a Vingegaard je med trojico zvezdnikov potegnil najkrajšo. Zlomil si je ključnico in več reber, ki so povzročile pnevmotoraks. Prav zato je bil v bolnišnični oskrbi skoraj dva tedna.

Nadaljnji koraki danskega zvezdnika niso znani, seveda najprej sledi popolno okrevanje, šele nato pa pogovarjanje o kolesarjenju v tej sezoni. Dirka po Franciji, ki se začne 29. junija v Firencah, je še vedno pod velikim vprašajem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!