Dve muhi na en mah: Roglič do etape in majice vodilnega

Kolesarstvo 17. Avg 202316:38 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Guliverimage

Primož Roglič je na tretji etapi dirke po Burgosu premagal vso konkurenco, ob tem pa oblekel tudi majico vodilnega kolesarja na dirki.

Primož Roglič je v ciljnem sprintu ugnal Adama Yatesa (UAE Emirates), Aleksandra Vlasova (Bora Hansgrohe) in Damiena Howsona (Q36.5). S tem je prevzel vodstvo v generalni razvrstitvi dirke po Burgosu.

Roglič ima v skupnem septevku 34 sekund prednosti pred danes drugim Vlasovom, Yates je na tretjem mestu z zaostankom 40 sekund Jan Tratnik, ki je bil pred današnjo etapo na drugem mestu, ostaja v deseterici. Zaseda osmo mesto z zaostankom dobrih štirih minut za rojakom.

Nekaj kilometrov pred ciljem je bil na trasi tudi leteči cilj. Roglič je tam bonifikacijske sekunde “prepustil” Adamu Yatesu in Aleksandru Vlasovu, sam je osvojil eno sekundo odbitka. Svojo moč je pokazal nato v cilju, pa čeprav se je v zadnjem kilometru vozil na čelu skupine in je moral neprestano paziti na morebitne napade.

To je 75. zmaga v Rogličevi profesionalni kolesarski karieri. “Nikoli ne veš, kako se bo končalo. A veliko dela je bilo narejenega že s tem, da sem bil z najboljšimi na vzponu. Vseeno pa moraš to dokončati. Bilo je vroče, težko, a ekipa je naredila veliko dela z nadzorom skozi celotno etapo. Bilo je zabavno, zelo sem zadovoljen,” je po etapi povedal Roglič.

V petek kolesarje čaka nova razgibana trasa, četrta etapa med Santa Gadea del Cidom in Pradoluengom bo dolga 157 kilometrov. Sobotna, zadnja etapa med Golmayom in Lagunas de Neilo pa bo dolga 160 km in se bo končala z vzponom.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!