Zmaga ostala doma, miren dan za Tadeja Pogačarja

Kolesarstvo 15. Maj 202415:03 > 17:01 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Italijan Jonathan Milan (Lidl–Trek) je zmagovalec 11. etape dirke po Italiji, od Foiana di Val Forteja do Francaville al Mare. Tadej Pogačar je ušel vsem pastem in v cilj pripeljal kmalu za najboljšimi. V skupni razvrstitvi ni sprememb.

Na razmeroma ravninski etapi, nekoliko razgibana je bila zgolj prva polovica 207 kilometrske trase, so se pričakovano za zmago pomerili sprinterji. Sicer so trije poskušali s pobegom, a bili ujeti že več kot 30 kilometrov pred ciljem. Glavnina je nato močno pospeševala in se cilju približevala z več kot 60 kilometri na uro.

V boju za položaje je bil nekaj časa v ospredju tudi UAE Emirates, a se v zadnjih nekaj kilometrih umaknil v ozadje. Najbolje se je v gneči, ki je terjala tudi hud padec, v katerega je bil med drugimi vpleten odlični sprinter Fabio Jakobsen, znašel Lidl–Trek, oziroma Jonathan Milan. Italijanu je v zadnjih nekaj sto metrih ostalo največ moči in se čez cilj pripeljal z široko razprtima rokama. To je njegova druga etapna zmaga na letošnjem Giru.

V naslednjih dneh bodo še dvakrat na svoj račun prišli sprinterji, medtem ko bo v soboto na sporedu še drugi kronometer in v nedeljo naslednja gorska etapa.

Razmerja v seštevku so v sredo ostala enaka. Tadej Pogačar je preživel miren dan in ohranil 2:40 naskoka pred Danielom Martinezom.

Results powered by FirstCycling.com

V ŽIVO: Dirka po Italiji, 11. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!