Težavam Visme ni videti konca: poslavlja se nosilec bele majice

Kolesarstvo 15. Maj 20249:37 0 komentarjev
Cian Uijtdebroeks
Foto: Profimedi

Pred 11. etapo dirke po Italiji 2024 so iz ekipe Visma-Lease a Bike sporočili, da zaradi bolezni z dirkanjem ne bo nadaljeval petouvrščeni v skupnem seštevku Cian Uijtdebroeks.

Težave Visme-Lease a Bike se nadaljujejo. Nizozemci so namreč sporočili, da je pred 11. etapo z Gira odstopil tudi Cian Uijtdebroeks. Mladi Belgijec, ki se je v kontroverznem prestopu iz Bore Hansgrohe čebelam pridružil pred začetkom te sezone, je zasedal peto mesto v skupnem seštevku, 4 minute in 15 sekund za vodilnim Tadejem Pogačarjem.

21-letni Uijtdebroeks je bil po polovici prvega grandtoura vodilni v seštevku mladih kolesarjev, pred Antoniem Tiberijem (Bahrain Victorious) je imel 12 sekund naskoka. To je sicer že četrti odstop za Vismo na tem Giru, po padcih sta že v prvem tednu odstopila Robert Gesink in Christophe Laporte, pred začetkom drugega tedna pa je zaradi bolezni z dirkanjem končal tudi Olav Kooij, sicer zmagovalec 9. etape v Neaplju.

“Uijtdebroeks se v torek po etapi ni počutil dobro, zbolel je. Razočarani smo, da je moral odstopiti. V treh dneh sta odstopila oba kolesarja, s katerima smo imeli velike cilje. To je hud udarec za ekipo. S preostalo četverico se bomo borili, saj so dobro pripravljeni in zdravi,” je situacijo pospremil športni direktor Visme Marc Reef.

V ekipi rumeno-črnih tako ostajajo le še Edoardo Affini, Attila Valter, Tim van Dijke in Slovenec Jan Tratnik, ki je bil v torek blizu etapni zmagi, a je bil na koncu tretji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!