Prekaljeni veteran našel šibko točko Tadeja Pogačarja

Kolesarstvo 15. Maj 20248:09 3 komentarji
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je tudi v drugi teden dirke po Italiji vstopil prepričljivo, v zaključku 10. etape je tokrat varčeval z močmi in na ciljnem vzponu do Bocce della Selva brez najmanjših težav obdržal veliko prednost v skupnem seštevku.

Prvi kolesar sveta ima še vedno dve minuti in 40 sekund prednosti pred Danijem Martinezom (Bora Hansgrohe), še 18 sekund več pa na tretjem mestu zaostaja Geraint Thomas (Ineos Grenadiers). Izkušeni Valižan je na prvi prosti dan Gira gostoval v podkastu Watts Occuring.

Drugouvrščeni z lanske dirke po Italiji, ko je rožnato majico šele na predzadnji dan po kronometrski drami na Svete Višarje predal Primožu Rogliču, je prepričan, da Tadej Pogačar občasno precenjuje svoje ekipne kolege.

“Njegova Ahilova peta je, da je tako zelo močan in vedno želi zmagati. Enako velja za njegovo ekipo, včasih to sprejmejo celo malce preveč čustveno. Toda njegovi ekipni kolegi so ‘normalni kolesarji’. Lahko imajo zelo dober dan, naslednjega pa ne tako zelo, medtem ko je Pogi dober ves čas. In posledično lahko malce narobe oceni njihove sposobnosti. Pa tega ne mislim na nespoštljiv način,” je Thomas ponudil svoj pogled na dogajanje v ekipi UAE Emirates.

Tadej Pogačar
Pogačar in Geraint Thomas. Foto: Profimedia

Pridejo težji dnevi

37-letnik je za primer navedel razplet osme etape, ko so emirati nabirali beg, Pogačar pa se je prav zato podal v lov na etapno zmago in jo tudi dosegel. “Lahko bi popustili, če bi želeli. A ker je bila razlika do ubežnikov le minuta in pol, so to prednost zadrževali, nato pa jih ujeli. Zakaj bi morali to storiti?”

Thomas je na podlagi lastnih izkušenj dejal, da bi z ekipnimi kolegi raje varčeval moči za ključne dneve. “Varčuj s fanti, saj prihajajo še zelo zelo zahtevni dnevi, morda boš v nekem trenutku potreboval več razpoložljivih. Da bo ob tebi še kdo drug kot samo Rafal Majka,” je Pogačarju svetoval zmagovalec Toura iz sezone 2018.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje