Znova ni šlo brez padca v zaključnem sprintu, Italijan vendarle do zmage

Kolesarstvo 15. Sep 202317:15 > 17:22 0 komentarjev
Alberto Dainese
Alberto Dainese. Foto: profimedia

Italijan Alberto Dainese (DSM) je zmagovalec 19. etape dirke po Španiji. V zanimivem zaključnem sprintu je ugnal rojaka Filippa Ganno (Ineos) in dvema etapnima zmagama na Giru dodal še uspeh na Vuelti. Favoriti za skupno zmago so imeli miren dan.

Alberto Dainese je dobil sprint, znova pa ni šlo brez padca tik pred zaključkom. Približno dva kilometra do cilja je namreč eden od kolesarjev EF Educationa po levi strani prehiteval glavnino in se želel skupaj z ekipo preseliti na čelo dirke. ob tem je zadel nepozornega kolesarja Alpecin – Deceunincka, ki je pristal na tleh. Ob njem je padlo še nekaj drugih kolesarjev, tudi favorit za današnjo zmago Kaden Groves, nosilec zelene majice.

“Imel sem veliko srečo, da sem ušel nesreči. Do takrat sem bil v dobri poziciji. Čakal sem na svoj trenutek. Sem izjemno vesel,” je po etapi povedal Dainese. “Želel sem si končati to sezono na najboljši možen način.”

Matevž Govekar je bil na današnji etapi najbolje uvrščeni Slovenec, zasedel je 19. mesto.

Za Primožem Rogličem je precej miren dan. Sprememb v skupnem seštevku ni bilo. Dve etapi pred koncem dirke v vodstvu ostaja Američan Sepp Kuss, ki ima 17 sekund prednosti pred Jonasom Vingegaardom, Roglič je na tretjem mestu z zaostankom 1:08.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

19. etapa dirke po Španiji:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!