Evenepoel presenetil z izjavo: Primož Roglič je moj vzornik

Foto: Profimedia

Pred nami je še zadnja etapa dirke po Kataloniji, na kateri se bosta za zmago v skupnem seštevku enotedenske preizkušnje udarila slovenski kolesarski šampion Primož Roglič in belgijski čudežni deček Remco Evenepoel. Med kolesarjema, ki že drugo sezono zapored bijeta hud boj za velike stvari v svetu kolesarstva, očitno vlada veliko medsebojno spoštovanje.

Zadnja etapa dirke po Kataloniji bo kolesarje tradicionalno peljala po gričih in hribih v okolici Barcelone. Obeta se še en zanimiv dan na cesti, ko naj ne bi manjkalo napadov na majico vodilnega, ki je pred zadnjim dnem nosi Primož Roglič. Čeprav bosta iz ozadja napadala tudi Pogačarjeva ekipna kolega Joao Almeida in Marc Soler, je glavni rival za zmago Zasavca Remco Evenepoel.

Trasa današnje etape.

Zmagovalec lanske La Vuelte je v pogovoru po včerajšnji etapi priznal, da je pred njim in njegovo ekipo danes zelo težka naloga: “Že kmalu po začetku tekme bo na sporedu zahteven vzpon. Zagotovo ne bo manjkalo napadov, krog v okolici Barcelone je znan kot zelo zahteven, časa za počitek zagotovo ne bo. Bomo videli, kako se bo izšlo, naš cilj je etapna zmaga, težje bo osvojiti tudi skupni seštevek.”

A če bo Belgijec na koncu dirko končal na drugem mestu, ga vsaj po njegovih besedah to ne bo pretirano potrlo. “Rad tekmujem s Primožem Rogličem, saj se zgledujem po njem, je moj vzornik. Lepo je dirkati s super zvezdniki, kakršen je on,” z besedami hvale na račun Rogliča ne skopari Evenepoel. Koliko pa so, sploh glede na njuna rivalstva iz preteklosti, te besede iskrene, presodite sami …

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje