Miren dan za favorite, Nemec do uspeha kariere

Kolesarstvo 18. Maj 202317:03 > 17:11 0 komentarjev
Foto: profimedia

Nico Denz (Bora - Hansgrohe) je zmagovalec 12. etape dirke po Italiji. Glavnina je za ubežniki zaostala veliko, za Primožem Rogličem pa je precej miren dan.

V zanimivem zaključku, kjer se je vodilna trojica pomerila v zaključnem sprintu, je največ moči ostalo Nemcu Nicu Denzu. Ta je odbil zaključni napad Latvijca Tomsa Skujinša (Trek – Segafredo) in se veselil največjega uspeha v svoji karieri. Kot tretji je ciljno črto prečkal Avstralec Sebastian Berwick (Israel-Premier Tech).

Ekipa Bora – Hansgrohe se poleg etapne zmage veseli tudi dobrega nastopa Avstrijca Patricka Konrada. Ta je etapo začel na 16. mestu v skupnem seštevku z zaostankom 8:43, danes pa se je uspel prebiti v beg in pridobil v generalni razvrstitvi. Končal je na 21. mestu, slabe štiri minute za zmagovalcem. Pridobil je več kot štiri minute v skupnem seštevku in se povzpel na 13. mesto.

Glavnina s Primožem Rogličem je v cilj prišla z zaostankom dobrih osmih minut. Slovenski šampion ostaja na drugem mestu z zaostankom dveh sekund za vodilnim Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

V petek bo na sporedu zahtevna in 199 km dolga preizkušnja med krajema Borgofranco d’Ivrea in Crans Montana. Karavana bo morala premagati tri vzpone prve težavnostne kategorije, zadnji klanec do mondenega švicarskega zimsko-športnega središča pa bo v dolžini 15 kilometrov.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

12. etapa v živo:

Nemec Nico Denz (Bora – Hansgrohe) je zmagovalec etape!

19 kilometrov do cilja: V ospredju je še trojica Denz, Berwick in Skujinš. Zmagovalca lahko iščemo znotraj te skupine. Glavnina je osem minut zadaj.

45 kilometrov do cilja: Vodilna četverica ima tri minute prednosti pred zasledovalci in kar devet pred glavnino.

87 kilometrov do cilja: V ubežni skupini so trenutno štirje kolesarji: Nico Denz (Bora – Hansgrohe), Alessandro Tonelli (Green Project), Sebastian Berwick (Israel Premier Tech) in Toms Skujinš (Trek – Segafredo). Pol minute za njimi kolesari velika skupina kolesarjev, v kateri je najnevarnejši za skupni seštevek Avstrijec Patrick Konrad (zaostanek 8:43). Glavnina s Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) je tri minute in pol za vodstvom dirke.

Skupni seštevek dirke po Italiji (12/21):

1. Geraint Thomas (VBr/Ineos Grenadiers) 49:02:05
2. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) + 0:02
3. Joao Almeida (Por/UAE Team Emirates) 0:22
4. Andreas Leknesund (Nor/Team DSM) 0:35
5. Damiano Caruso (Ita/Bahrain Victorious) 1:28
6. Lennard Kämna (Nem/Bora-Hansgrohe) 1:52
7. Eddie Dunbar (Irs/Jayco AluLa) 2:32
8. Thymen Arensman (Niz/Ineos Grenadiers) isti čas
9. Laurens De Plus (Bel/Ineos Grenadiers) 2:36
10. Aureline Paret-Peintre (AG2R Citroen) 2:48

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!