Pogačar zaostal le za izjemnim Italijanom

Kolesarstvo 18. Maj 202415:00 > 17:28 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Na 14. etapi dirke po Italiji je Tadej Pogačar zasedel drugo mesto. Na kronometru je za zmagovalcem Filippom Ganno zaostal za 29 sekund, v skupnem seštevku pa še pridobil v primerjavi s konkurenti.

Tadej Pogačar ima zdaj v skupnem seštevku zares lepo prednost. Na drugo mesto se je z dobro vožnjo sicer prebil Valižan Geraint Thomas, ki za slovenskim zvezdnikom zdaj zaostaja za več kot tri minute in pol.

25-letnika je premagal le specialist za kronometer Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Na prvem vmesnem času je bil sicer spredaj Pogačar, a le za štiri sekunde. Že do drugega je zaostajal, na koncu pa je bila razlika med prvim in drugim 29 sekund. Tretje mesto je osvojil še en član Ineosa Nizozemec Thymen Arensman, ki je za zmagovalcem zaostal že za več kot minuto.

Zelo dobro se je odrezal tudi Jan Tratnik (Visma – Lease a bike). Končal je na 17. mestu s točno dvema minutama zaostanka za Ganno. Domen Novak je bil 137. (+ 6:34).

Luka Mezgec je odstopil pred začetkom etape, saj so v nedeljo in v zadnjem tednu na vrsti prezahtevni testi v gorah. Mezgec se je na startnem seznamu za italijansko pentljo znašel tik pred zdajci, saj nastopa na njej ni imel v načrtu.

Rezultati 14. etape:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Italiji, 14. etapa (kronometer)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje