Gorila se po koncu sezone poslavlja

Drugi športi 18. Jul 20218:03 0 komentarjev
Greipel je odpeljal še zadnji kronometer na dirki po Franciji. Foto: Guliverimage

Nemški kolesar Andre Greipel je pred predzadnjo etapo dirke po Franciji sporočil, da bo po koncu sezone sklenil bogato športno pot. Izjemni nemški sprinter, sicer član moštva Israel Start-Up Nation, je v več kot 20 let trajajoči karieri poklicnega kolesarja zabeležil 158 zmag, dve od tega tudi letos.

Greipel, znan pod vzdevkom “gorila”, trenutno 19. nastopa na tritedenski pentlji, od tega je Tour vozile enajstkrat. Na največji dirki na svetu je slavil enajst etapnih zmag, na Giru sedem, na Vuelti pa štiri.

Nemec, ki je v petek praznoval 39. rojstni dan, je na letošnjem Touru štirikrat zasedel mesto v prvi deseterici, najvišje pa je posegel v 12. etapi, ko je bil šesti.

“Jutri bom na Touru zagotovo kolesaril zadnjič. Ponosen sem na vse, kar sem dosegel skupaj z moštvenimi kolegi in predstavniki ekip, za katere sem dirkal. Vedno sem bil hvaležen za vso podporo v ekipah in seveda moje družine. Brez njih ne bi dosegel ničesar,” je za spletno stran moštva pred včerajšnjo etapo sporočil Greipel. Od navijačev se je nato poslovil še na družbenih omrežjih.