Hrastnikova znova po visoko uvrstitev

Drugi športi 15. Avg 20219:10 > 16. Avg 2021 11:07
Monika Hrastnik bi se lahko ob vrhunski vožnji prebila tudi na stopničke. Foto: Guliverimage

Najboljši gorski kolesarji v spustu se bodo danes pomerili na tekmi svetovnega pokala v Mariboru. V Bike parku na Pohorju bo v središču pozornosti nova evropska prvakinja, domačinka Monika Hrastnik, ki je bila v soboto v kvalifikacijah peta.

Slovensko javnost je 27-letnica iz Lepe Njive Monika Hrastnik že v nedeljo v spustu na EP na Pohorju navdušila z drugim naslovom evropske prvakinje, v svetovnem pokalu pa bo skušala priti do čim boljše uvrstitve.

Že pred tem pa je bila v vrhu na prejšnjih preizkušnjah za svetovni pokal v tem letu, ko je bila v francoskem Les Getsu peta, v avstrijskem Leogangu, kjer je lani dosegla uspeh kariere z bronasto kolajno na SP, pa je bila tretja.

V moški konkurenci bosta nastopila Luka Berginc, na EP najboljši Slovenec s 13. mestom, ter Žak Gomilšček. V kvalifikacijah sta bila 20. oz. 51. Jure Žabjek, v zadnjih letih najbolj uspešni slovenski tekmovalec v svetovnem pokalu, je bil na 75. mestu prepočasen za nastop na tekmi.

Med mladinci v Mariboru prav tako ne bo nastopil Mel Filipič, ki v kvalifikacijah ni prišel do cilja.

Mladinke in mladinci se bodo prvi podali na stezo v Bike Parku na Pohorju, in sicer ob 9.45. Članice bodo začele ob 12.30, za njimi pa se bodo na pot podali tudi člani okoli 14. ure. Vstopnice za navijače znašajo 8 evrov ob izpolnjevanju pogojev PCT.

Komentari

Vaš komentar