Italijanska jesen slavljenca Pogačarja

Kolesarstvo 21. Sep 202319:00 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: profimedia

Tadej Pogačar danes praznuje svoj 25. rojstni dan. Po naporni sezoni pa ne počiva. Čaka ga namreč še en veliki cilj letošnjega leta: dirka po Lombardiji.

Tadej Pogačar bo na dirki po Lombardiji, ki bo na sporedu 7. oktobra, napadal že tretjo zaporedno zmago na tem kolesarskem spomeniku. Če mu ta dosežek uspe, se bo pridružil le dvema kolesarjema, ki sta preizkušnjo na severu Italije osvojila vsaj trikrat. To je uspelo le še Italijanoma Alfredu Bindi in Faustu Coppi pred več kot 70 leti.

Slovenski šampion, ki prav danes praznuje 25 let, se je po mesečnem premoru na tekmovalni ritem vrnil 13. septembra na italijanski enodnevni dirki po Toskani, ko je zasedel četrto mesto. Dan kasneje se je na dirki Coppa Sabatini povzpel na stopničke, končal jo je kot tretji.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar. na lanski dirki po Lombardiji Foto: guliverimage

Bronasti z avgustovskega svetovnega prvenstva na Škotskem ima na koledarju za letošnjo sezono le še nekaj tekmovalnih dni. Član UAE Team Emirates se bo osredotočil na spomenik po Lombardiji, pred tem pa ga čakata še dve preizkušnji v Italiji. Nastopil naj bi na dirkah Giro dell’Emilia in Tre Valli Varesine, ki jo je lani dobil.

Dirka po Lombardiji bo za slovenske ljubitelje kolesarstva posebna tudi zaradi dejstva, da se bosta med seboj končno pomerila Pogačar in Primož Roglič, ki bi prav tako lahko nastopil na kateri izmed pripravljalnih dirk pred zadnjim spomenikom sezone.

Pogačar je dopolnil četrt stoletja, kar pomeni, da v naslednji sezoni ne bo več v konkurenci za belo majico na Giru, Touru ali Vuelti. Prejme jo namreč najboljši mladi kolesar pod 25 let.

“Coffee Ride”

Da Pogačar misli resno, lahko vidimo tudi na njegovem profilu na družbenem omrežju Strava, kjer je objavil 190-kilometrsko vožnjo. Trening je trajal šest ur, Pogi pa je premagal 3813 višinskih metrov. Aktivnost je poimenoval kar “Coffee ride” (vožnja na kavo).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!