Jonas Vingegaard našel pravo formo pred Tourom

Kolesarstvo 8. Jun 202316:40 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard. Foto: profimedia

Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je zmagovalec pete etape dirke po Dofineji. S tem je junak lanskega Toura prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Jonas Vingegaard je z zmago na peti etapi glavne pripravljalne preizkušnje pred dirko po Franciji vrgel rokavico Tadeju Pogačarju. Danec je namreč po samostojnem napadu približno 17 kilometrov pred ciljem za več kot pol minute ugnal konkurenco in oblekel majico vodilnega kolesarja na dirki.

Vingeggard bo na Touru branil rumeno majico z lanske izvedbe. Njegov glavni konkurent bo prav slovenski šampion, ki pa v zadnjem obdobju zaradi poškodbe ni dirkal. Pogačar naj bi bil znova na startu dirke na državnem prvenstvu 22. junija.

Danec ima zdaj v skupnem seštevku dirke po Dofineji minuto in 23 sekund prednosti pred drugouvrščenim Julianom Alaphilippom (Soudal Quick-Step), ki je bil drugi tudi na tokratni etapi. Tretji je Avstralec Ben O’Connor (AG2R Citroen).

Edini Slovenec na francoski preizkušnji Matevž Govekar (Bahrain – Vicotrious) se je tokrat uvrstil na 122. mesto, v cilj je prišel z več kot pol ure zaostanka.

V petek bo na sporedu 170,5 km dolga etapa med krajema Nantua in Crest-Voland. Karavana bo morala premagati po dva vzpona druge in tretje težavnostne kategorije.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com