Rogličeva ekipa izgubila pomembnega moža: Primož, imamo težavo?

Kolesarstvo 6. Jun 20238:26 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Uroš Skaza

Ekipa Jumbo Visma je v drugi etapi dirke po Dofineji zaradi hudega padca izgubila Stevena Kruijswijka. Izkušeni 35-letni Nizozemec je utrpel zlom medenice in ključnice, zaradi česar skoraj zagotovo ne bo mogel nastopiti na dirki po Franciji.

Potem ko je imel nizozemska ekipa veliko težav pri sestavi že pred začetkom dirke po Italiji, ko so pomočniki slovenskega šampiona Primoža Rogliča odpadali kot muhe, so se prve težave začele tudi pred julijsko francosko pentljo. Na tradicionalni pripravljalni dirki pred začetkom Toura se je huje poškodoval eden izmed glavnih pomočnikov Jonasa Vingegaarda.

Kruijswijk, ki je v zadnjih letih več na asfaltu kot na kolesu, je ‘poletel’ tudi na drugi etapi dirke po Dofineji ter si zlomil medenico in ključnico, kar že pomeni, da nizozemskega veterana ne bo na Touru. Jumbo Visma bo tako morala aktivirati prvega v čakalnici Wilca Keldermana, ki je imel podobno smolo pred začetkom Giro.

Za zdaj se o Primožu Rogliču, ki je pred dnevi postal prvi Slovenec z zmago na Giru, še ne govori, a se ne bi čudili, če bi šefi Jumbo Visme v prihodnjih dneh premešali karte ter bi sledil klic, ‘Primož, v težavah smo.’

Kisovčan je po pisanju medijev predviden za dirko po Švici, a za zdaj so to le ugibanja.