Jonas Vingegaard s potezo, na katero niti sam ni ponosen

Kolesarstvo 12. Sep 202314:53 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Kolesarji na dirki po Španiji so danes začeli še zadnji, odločilni teden. Na Vuelti 2023 Jumbo Vismi odlično kaže, da bo postala prva ekipa, ki bi v kolesarskem letu slavila na vseh treh grandtourih. Še več, člani nizozemske ekipe zasedajo prva tri mesta v skupnem seštevku. Toda uspeh rumeno-črnih ni samoumeven, kar je z zadnjimi informacijami razkril tudi Jonas Vingegaard.

Aktualni zmagovalec Toura je pred tretjim tednom v skupnem seštevku zasedal tretje mesto, za vodilnim Seppom Kussom je zaostajal minuto in 44 sekund. Med Američanom, ki je na odlični poti, da prvič osvoji tritedensko dirko, in Dancem je bil še trikratni prvak Vuelte in aktualni zmagovalec Gira Primož Roglič. Kisovčan je pred 16. etapo za Kussom zaostajal minuto in 37 sekund.

Na zadnji prosti dan, ki ga je karavana ’užila’ v ponedeljek, je Jonas Vingegaard za dansko televizijo TV2 priznal, da je imel v uvodnem tednu ogromno zdravstvenih težav. “Glede na to, kaj se je dogajalo, sem vesel, da sem sploh še v igri za končno zmago. Trebušna bakterija mi je povzročila več težav, kot sem mislil. Zdaj teh težav nimam več, bile so le v prvem tednu. Takrat mi je res zmanjkovalo moči.”

Težave s prebavo so šle pri Dancu celo tako daleč, da je moral v ravninski četrti etapi po Kataloniji s ciljem v Tarragoni ponoviti potezo nekdanjega moštvenega kolega Toma Dumoulina. Ta je na poti do zmage na Giru 2017 na vzponu moral na ’nujni postanek’.

“Moral sem izvesti ’Dumoulina’. To ni bil trenutek, na katerega bi bil v moji karieri najbolj ponosen. Zgodilo se mi je prvič. Na srečo je bila tista in tudi naslednja etapa zelo mirna. Brez tega bi lahko v skupnem seštevku zdrsnil navzdol,” je bil v pogovoru iskren Vingegaard. Čeprav je zmagovalca dirke po Francije v zadnjih dveh letih ’narava poklicala’ v času, ko je bila etapa že v televizijskem prenosu, pa Jonasovega postanka kamere niso zabeležile. Tudi sam je prepričan, da bi bilo drugače, če bi se to zgodilo na Touru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!