Življenje po Rogliču: Visma želi ohraniti status številke ena

Kolesarstvo 21. Dec 202312:34 0 komentarjev
Vingegaard Kuss Roglič
Foto: organizator/Cxcling Creative Agency

Belgijski mediji poročajo o tem, da sta dva izmed glavnih adutov prihodnosti nizozemske ekipe Jumbo-Visma podpisala novi dolgoročni pogodbi.

Jumbo-Visma, Visma-Lease a bike, Yellow B? Prihodnost imena najuspešnejše ekipe minule kolesarske sezone še vedno visi v zraku.

A na koncu je ime samo ime, temelj ekipe pa so člani, ki jo sestavljajo. In v tem pogledu so pri nizozemski ekipi naredili korak v smer ohranjanja šampionske zasedbe. Čebelam sta se v teh dneh dolgoročno zavezala Sepp Kuss in Jonas Vingegaard.

Sepp Kuss in Jonas Vingegaard
Sepp Kuss in Jonas Vingegaard ostajata v isti ekipi. Foto: Profimedia

Visma zvezdnika vezala z dolgoročnima pogodbama

Kot poroča vselej dobro obveščeni Wielerflits, je Vingegaard, ki je že pred tem pogodbo z Vismom podaljšal do leta 2027, v teh dneh dogovoru dodal še eno leto. Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji bo tako sodelovanje z Nizozemci podaljšal vse do leta 2028.

Še bolj pereče vprašanje pa se je pri rumeno-črnih sprožalo glede prihodnosti Seppa Kussa. Američan, ki se je v tej sezoni iz super pomočnika spremenil v zmagovalca tritedenske dirke, ko je slavil na dirki po Španiji, je bil eno izmed najbolj zaželenih imen na kolesarskem trgu. Predvsem zato, ker je imel pogodbo z Vismo sklenjeno le še do konca sezone 2024. Toda z odhodom 29-letnika očitno ne bo nič. Kuss je z ekipo podaljšal pogodbo do leta 2027.

Visma-Lease a bike bo na današnji predstavitvi v Amsterdamu predstavila novo ime, dres in tudi načrte za prihajajočo sezono. Po sporni menjavi moštva naj bi se gala dogodka udeležil tudi novi član moštva Cian Uijtdebroeks.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!