Prestopna saga se zapleta, Bora Belgijca ne bo izpustila kar tako

Kolesarstvo 9. Dec 202317:25 0 komentarjev
Roglič Uijtdebroeks
Roglič in Uijtdebroeks bosta v novi sezoni očitno "zamenjala" drese. Foto: profimedia

Ekipa Visma - Lease a bike je sporočila, da se Cian Uijtdebroeks iz Bore - Hansgrohe seli k Nizozemcem. Na novico pa se je odzvalo tudi novo moštvo Primoža Rogliča, ki o prestopu ne ve ničesar.

20-letni Cian Uijtdebroeks je z Vismo podpisal štiriletno pogodbo do konca sezone 2027. Z Boro je sicer še imel dogovor za sodelovanje v prihodnji sezoni.

Prav na to pa opozarjajo pri nemški ekipi. Na novico o odhodu njihovega varovanca so se odzvali takole: “Cian je in bo ostal član Bore – Hansgrohe tudi v letu 2024. Pogodba z ekipo ga veže do 31. decembra 2024.”

Po prihodu Primoža Rogliča v Boro – Hansgrohe je bilo jasno, da bo Slovenec nesporni kapetan. Uijtdebroeks je tako “izvisel”, na dirki po Franciji ne bi bil prioriteta moštva. Že nekaj časa naj bi bil v sporu z vodilnimi pri Bori.

Uijtdebroeks se je sicer dokazal predvsem na letošnji Vuelti, kjer je končal na osmem mestu v skupnem seštevku.

Merijn Zeeman, športni direktor Visme, je ob podpisu Belgijca povedal: “Dolgo smo ga spremljali. Ko se je decembra pojavila možnost, da ga pripeljemo v svoje vrste, nismo oklevali. Idealno ustreza ekipi. Želi napredovati. Smo zelo veseli, da nas je izbral.”

Dodal je: “V naslednjih letih bo prioriteta njegov napredek. Učil se bo lahko od Jonasa Vingegaarda, Wouta Van Aerta in Seppa Kussa. Je bodoči vodja naše ekipe.”

Uijtdebroeks je dejal: “Sem vesel, da sem se pridružil ekipi. Je najboljša ekipa zadnjih let. Sem počaščen, da se bom lahko učil od najboljših.”

Kako se bo odvila saga okoli prestopa mladega Belgijca?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!