Van Aert vprašljiv za Roubaix, bo Pogačar tam debitiral?

Kolesarstvo 7. Apr 202212:48 > 12:56 0 komentarjev
Tadej Pogačar. Foto: LaPresse - Fabio Ferrari

Belgijec Wout Van Aert še vedno ni okreval po covidu-19, zato je vprašljiv njegov nastop na tretjem spomeniku sezone. Dirka Pariz - Roubaix bo na sporedu 17. aprila.

Eden izmed glavnih favoritov za zmago Belgijec Wout Van Aert (Jumbo-Visma) je pretekli vikend izpustil Dirko po Flandriji, zdaj je ogrožen še tretji spomenik sezone. Van Aert se je namreč okužil s covidom-19, zdravniki pa mu zaenkrat odsvetujejo nastop. Belgijec je še vedno v izolaciji.

Ekipa bo tako počakala, da bo Van Aert ozdravel in nato odločala o morebitnem nastopu. Po protokolu Mednarodne kolesarske zveze morajo kolesarji po preboleli bolezni opraviti še številna testiranja preden jim je vrnitev na ceste dovoljena.

Obraz Wouta van Aerta po lanski dirki prikaže blišč in bedo klasike Pariz – Roubaix. Foto: Guliverimage.

Pogačar namignil na debi

Zanimivo pa bo videti, če se bo dirke Pariz – Roubaix udeležil Tadej Pogačar. V nedeljo je na Dirki po Flandriji končal na četrtem mestu, po koncu preizkušnje je bil vse prej kot zadovoljen. Kar precej zanimanja pa je s svojimi objavami na družbenih omrežjih požel Tadej Pogačar, ki se je slikal na tlakovanem odseku ceste.

Kmalu po dirki v Flandriji je namreč na Twitter zapisal: “Se vidimo na Pariz – Roubaix?”. Kasneje je objavil še fotografijo s tlakovane ceste in še dodatno namignil na svoj debi v severnem peklu.

Pogačarjev nastop ostaja veliko vprašanje. Možno je tudi, da 23-letnik samo preizkuša teren in cesto, ki bo vključena v eno izmed etap na Dirki po Franciji, kjer bo Pogi branil lansko zmago. Od Slovencev so na startni listi za dirko Pariz – Roubaix sicer Matej Mohorič, Jan Tratnik (oba Bahrain – Victorious) in Luka Mezgec (Team BikeExchange).

Dirka Pariz – Roubaix je na koledarju v nedeljo 17. aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!