Tadej Pogačar da, Primož Roglič ne

Kolesarstvo 13. Sep. 202112:00 > 13:09
Delite:
Foto: AP Photo/Christophe Ena

Italijanski časnik Gazzetta dello Sport poroča, da bo Tadej Pogačar slovenski up na kronometrski preizkušnji na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu prihodnji teden v Flandriji. Olimpijski prvak Primož Roglič naj na kronometru ne bi nastopil.

Udarni kolesarski ritem se nadaljuje. Po nedavno končanem evropskem prvenstvu v Italiji je čas že za svetovno prvenstvo. Gostila ga bo Flandrija, in sicer med 19. in 26. septembrom. Tudi z močnim slovenskim prizvokom, čeprav na uradno zasedbo še čakamo. Tadej Pogačar, ki je na prvenstvu Stare celine ostal brez odličja, bo znova moči meril v vožnji na čas. Evropsko različico je končal na 12. mestu, v Belgiji bo upal na boljšo predstavo.

Pogačarjev kronometrski položaj v italijanskem Trentu. Foto: guliverimage

Primož Roglič po zanj zlatih olimpijskih igrah in “rdeči” Vuelti v nedeljo, ko bo na sporedu kronometer, še ne bo sedel nazaj na kolo, poroča Gazzetta dello Sport. V kadru bo namreč teden dni kasneje, ko bo v Belgiji cestna preizkušnja svetovnega prvenstva.

Favoriti

Kljub neuspelemu kronometru prejšnji teden bo Pogačar znova med favoriti za medalje. Med kandidati za vrh so tu še Belgijca Wout van Aert in Remco Evenepoel, Italijan Filippo Ganna, ki brani naslov, evropski prvak Švicar Stefan Küng in Avstralec Rohan Dennis.

Na svetovnem prvenstvu ne bo še enega izjemnega kronometrista, Rogličevega moštvenega kolega Toma Dumoulina. Nizozemec je zaradi padca na enem izmed treningov že končal sezono.

Kronometer bo na sporedu v nedeljo, 19. septembra, cestna dirka pa teden dni kasneje, 26. septembra.

Komentari

Vaš komentar