Matej Mohorič priznal, da so naredili napako

Kolesarstvo 12. Sep. 202120:08 > 13. Sep. 2021 11:18
Delite:
Foto: Guliverimage

Zmagovalec Toura Tadej Pogačar je na evropskem prvenstvu v Trentu na cestni preizkušnji zasedel peto mesto, a bil kljub temu po koncu zadovoljen.

“Ko bom prespal tole, mi bo kar veliko pomenilo, saj je bila dirka res zahtevna. Dal sem svoj maksimum, zmanjkalo pa mi je tistih deset metrov, to me bo zagotovo še malo žrlo,” je cestni preizkušnji povedal 22-letni slovenski šampion, ki je bil dolgo del ubežen deveterice, po napadu v predzadnjem krogu Remca Evenpoela pa je malce zamudil in vodilne trojke zasledovalci niso mogli več ujeti.

“Sicer pa super dirka, super vzdušje v reprezentanci. Fajn sem se imel ta teden tukaj in upam, da bomo na SP še boljši,” je še dodal kolesar iz Komende.

Foto: Guliverimage

Pogačar je priznal, da je šlo že od samega začetka povsem na polno in da jim tudi močnejša ekipa ne bi kaj dosti pomagala. “V svoje roke so stvari vzeli Belgijci, Francozi in Italijani, zato smo na koncu samo odbijali napade drugih. Ne bi kaj spremenilo, če bi nas bilo osem. Na svetovnem prvenstvu bo zagotovo drugače, saj bo dirka dolga 270 km. Tam bo druga pesem,” je pogled naprej že usmeril Pogačar.

Mohorič se ni najbolje počutil

Medtem ko David Per, Žiga Jerman in Domen Novak dirke niso končali, je na koncu 13. Matej Mohorič ocenil zahtevno dirko. Danes ni imel svojega dne, počutje pa ni bilo pravo sploh po težavah z začetka preizkušnje.

“Tam, kjer sem izpadel iz boja za medalje, sem to naredil načrtno, saj je bil spredaj Pogačar. To je bila za nas ugodna situacija, saj se sam nisem najbolje počutil, da bi lahko z gotovostjo zmagal, on je pa bil videti kar dobro in za nas je bilo to v redu,” je priznal 26-letnik iz Podblice.

Foto: Guliverimage

Bila sta na mali potrebi, ko so Španci napadli

“Napako smo naredili čisto na začetku, ko je ušel prvi pobeg. Bil je trenutek predaha, s Tadejem sva se ustavila na mali potrebi, Španci pa so na vso moč napadli. Za vrnitev smo potrošili precej energije, sam pa, ker nisem imel najboljšega dne, nisem več prišel k sebi. Ves čas sem dirkal na polno, da bi ujel priključek. Ko se je zgodil odločilen napad, mi je kar odleglo, da je šel Tadej zraven in sem lahko naredil luknjo,” je še dodal Mohorič.

Naslednja postojanka SP v Flandriji

Kolesarje z EP zdaj čaka nekaj premora, prihodnjo nedeljo pa se bo z vožnjo na čas že začelo svetovno prvenstvo v Flandriji (19. – 26. september).

Komentari

Vaš komentar