Kuss je prepričan: Rogliča bi premagal v vsakem primeru

Kolesarstvo 19. Jun 202412:13 7 komentarjev
Kuss Roglič
Foto: Guliverimage

Američan Sepp Kuss se še vedno spominja svoje velike zmage na lanski dirki po Španiji. Prepričan je, da bi rdečo majico osvojil tudi brez taktičnih igric ekipe Jumbo - Visma.

Nizozemsko moštvo je imelo na dirki po Španiji najboljše tri kolesarje. Svojo prevlado so zelo hitro naznanili, sledilo pa je precej zakulisne drame. Sepp Kuss je bil vodilni v skupnem seštevku, Primož Roglič in Jonas Vingegaard pa nista smela napadati svojega ekipnega kolega.

Kuss je za Outside Online dejal: “Sem prepričan, da bi zmagal tudi, če bi šli na polno. Kolesar na kolesarja.”

“Na večini dirk mi ni potrebno na polno na kronometrih. A bil sem v rdeči majici, nisem imel druge izbire. Prvič v karieri sem imel nekaj za izgubiti,” se spominja 29-letni Američan. “Seveda bi raje imel njuno podporo, a bil sem pripravljen vsakemu prepustiti, da dirka zase.”

Na 17. etapi sta Roglič in Vingegaard napadla Kussa. Ta je dogajanje opisal: “Mislil sem si, da je to noro. Moja ekipna sotekmovalca sta bila spredaj. A še vedno sem imel miselnost pomočnika, saj Mikela Lande nisem želel približati Rogliču in Vingegaardu, ki pa sta mi bežala.”

Na koncu je slavil s 17 sekundami prednosti pred Dancem, Roglič je zaostal za minuto in 8 sekund.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje