Slovenska vratarja se vračata v domače prvenstvo

Rokomet 19. Jun 202411:15 0 komentarjev
Urban Lesjak
Urban Lesjak. Foto: Profimedia

V prihodnji sezoni bo vrata aktualnega prvaka slovenskega rokometnega pokala, RK Trimo Trebnje, branil izkušeni reprezentančni vratar Urban Lesjak. V golu Slovana pa bo nastopal Aljaž Panjtar.

Urban Lesjak je s Trimom sklenil triletno sodelovanje do konca sezone 2026/2027. Pri Trebanjcih mu bosta družbo med vratnicama delala mladi hrvaški reprezentant Tin Herceg ter Alen Skledar, ki okreva po poškodbi kolena.

“Nedvomno se je lepo vrniti domov. Tega sicer še nisem imel v načrtu, vendar me je klub v to prepričal z jasnimi cilji – borba za vse tri lovorike in želja po igranju v EHF evropski ligi,” je za klubsko spletno stran dejal izkušeni čuvaj mreže, ki je svojo rokometno pot začel v Celju.

Barve celjskega kluba je branil do sezone 2017/2018, od koder se je podal v najmočnejšo rokometno ligo na svetu, in sicer k nemškemu Hannovru. Član slednjega je ostal do leta 2022. Zadnji dve sezoni je branil vrata aktualnega makedonskega prvaka Eurofarma Pelisterja, zdaj pa se je po šestih letih odločil za povratek v domovino.

Lesjak je bil leta 2017 del uspeha slovenske reprezentance, ko je ta na svetovnem prvenstvu v Franciji segla po tretjem mestu. Do danes je zbral 85 nastopov, v prihodnjih tednih pa ga čakajo priprave za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Med vratnicami se je okrepil tudi Slovan

Tudi v Ljubljani pa so pozdravili novega vratarja. Aljaž Panjtar se v Slovan seli iz hrvaške prestolnice. 32-letnik je ob tem povedal: “Za Slovan sem se odločil, ker gre za ambiciozen projekt z visokimi cilji. Prepričala me je jasna vizija kluba, ki si želi v prihodnosti osvajati domače lovorike in nastopati na najvišjem nivoju, v ligi prvakov.”

V karieri je doslej igral za RK Radovljica, RK Cerklje, Urbanscape Loka, RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje, RK Zagreb. S Celjani in Velenjčani se je veselil tudi naslova državnega prvaka.

Aljaž Panjtar
Aljaž Panjtar. Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!