Mark Cavendish nasledil Primoža Rogliča

Kolesarstvo 16. Mar 202216:25 > 17:26 0 komentarjev
Mark Cavendish. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP via Guliverimage

Mark Cavendish (Quick Step) je zmagovalec klasike Milano - Torino. V zaključnem sprintu je ugnal Slovaka Petra Sagana, Francoza Nacerja Bouhannija in ostale najboljše sprinterje, s čimer je na vrhu nasledil lanskega zmagovalca Primoža Rogliča.

Dirka Milano – Torino velja za najstarejšo enodnevno klasiko na kolesarskem koledarju. Prvič so jo izvedli že davnega leta 1876, letošnja izvedba je bila 103. Lani se je zmage veselil Primož Roglič. Dirka je v lanski sezoni potekala jeseni, profil pa je bil precej drugačen, manj je ustrezal sprinterjem, saj se je trasa končala navkreber. Roglič je premagal Adama Yatesa in Joaa Almeido, Tadej Pogačar je takrat končal na četrtem mestu.

Tokrat se je po pričakovanjih odvil skupinski sprint, ki ga je dobil Mark Cavendish. Danes Michael Morkov mu je pripravil dober položaj za napad, na koncu pa ga niso ujeli niti Nacer Bouhanni, Peter Sagan in Alexander Kristoff. Postal je prvi Britanec v zgodovini z zmago na tej dirki.

Za Cavendisha je to že tretja zmaga v letošnji sezoni. Dobil je drugo etapo Dirke po Združenih arabskih emiratih ter drugo etapo Dirke po Omanu.

Dirka Milano – Torino 2022:

1. Mark Cavendish (VB/Quick-Step) 4:31:22
2. Nacer Bouhanni (Fra/Arkea Samsic)
3. Alexander Kristoff (Nor/Intermarche Wanty Gobert)
4. Max Kanter (Nem/Movistar)
5. Peter Sagan (Svk/TotalEnergies)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!