Matej Mohorič na dirko po Flandriji z jasnim ciljem

Matej Mohorič. Foto: Uroš Skaza

Matej Mohorič bo glavni up ekipe Bahrain - Victorious na tretjem spomeniku letošnje sezone: dirki po Flandriji. 28-letnik bo napadal oder za zmagovalce.

V nedeljo je na sporedu naslednji vrhunec kolesarske sezone. Letošnja bo že 107. izvedba dirke po Flandriji. Na njej bodo nastopili številni najboljši kolesarji na svetu, med favoriti so zagotovo Nizozemec Mathieu van der Poel, Belgijec Wout Van Aert in slovenski šampion Tadej Pogačar.

Tudi Matej Mohorič pa na dirko prihaja izjemno samozavesten. “V Belgijo smo prišli s pogledom proti zmagam na klasikah in stopničkam na obeh spomenikih,” je povedal pred nedeljsko preizkušnjo. “Imamo plan, ki se mu bomo v celotni podredili. Cilj so stopničke. A morali bomo biti pozorni, predvsem na napade van der Poela, Van Aerta in Pogačarja,” je še dodal.

Klasiko E3 Saxo je končal na sedmem mestu. Dobil jo je Van Aert pred van der Poelom in Pogačarjem. “Bil sem zadovoljen z rezultatom, na koncu mi je zmanjkalo moči, da bi se kosal z ‘veliko trojico’, ko je ta napadla,” je še povedal Mohorič.

Dirka se bo začela v Bruggu in se po 19 klancih, šestih tlakovanih odsekih in 273 kilometrih končala v Oudenaardu.