Mohorič prvič državni prvak v kronometru, pri ženskah brez sprememb

Kolesarstvo 20. Jun 202420:09 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: Profimedia

Državno kolesarsko prvenstvo v kronometru v Trebnjem se je končalo po pričakovanjih. Matej Mohorič, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je izkoristil odsotnost treh najboljših slovenskih kronometristov, lanskega prvaka Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča ter Jana Tratnika, in se po treh drugih mestih veselil svojega prvega naslova v tej disciplini.

Pri ženskah je zmagala zaročenka Pogačarja Urška Žigart, ki je bila na državnem prvenstvu najhitrejša že četrtič in tretjič zapovrstjo.

Mohorič je v skromni konkurenci od začetka do konca dokazoval svojo premoč. Najhitrejši je bil v vseh treh slabih deset kilometrov dolgih krogih, na cilju pa je imel minuto in sedem sekund prednosti pred klubskim kolegom Matevžem Govekarjem. Bronasto kolajno je osvojil Jaka Primožič (Hrinkow).

Žigart, kolesarka ekipe Jayco Alula, med članicami ni imela prave konkurence. Še najbolj se ji je približala Nika Bobnar (WCC Team), zaostala je dve minuti in 17 sekund, a je tekmovala v konkurenci do 23 let, prvakinja je postala v tej kategoriji.

Med člani do 23 let je bil najboljši Gal Glivar (v absolutni konkurenci bi zasedel drugo mesto), svojega kolega iz ekipe UAE Emirates Anžeta Ravbarja je na slabih 20 kilometrov dolgi progi premagal za dobrih 54 sekund. Tretji je bil Natan Gregorčič (Ljubljana Gusto Santic).

Med starejšimi mladinci je bil najhitrejši Erazem Valjavec (Autozai Petrucci), za dobrih pet sekund je premagal Jakoba Omrzela (Adria Mobil), med mlajšimi mladinci se je zmage veselil Vanja Kuntarič Žibert (Pogi team UAE Generali), med starejšimi mladinkami Zoja Ferlež (BTC Ljubljana Scott), med mlajšimi mladinkami pa Eva Terpin (Rajd Ljubljana).

Rezultati moškega kronometra:

Results powered by FirstCycling.com

Rezultati ženskega kronometra:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!