Kulisa za anale, izgubljeni Srbi, ampak naša mladost …

Euro2024 20. Jun 202418:03 6 komentarjev
Matjaž Kek
Foto: Profimedia

Po dvoboju med Slovenijo in Srbijo (1:1), ki ga je zares zelo težko opisati, je svoje prve misli strnil selektor Matjaž Kek.

Zbirati misli, kaj šele komentirati takšne tekme, kot smo jo danes doživeli v Münchnu, je presneto težka naloga. A tudi v takšnih trenutkih selektor Matjaž Kek zna umiriti žogico. Izpostaviti tisto, kar je dobro in opozoriti na tisto, kar ni. Predvsem pa vrniti upanje v to, da lahko Slovenija na tem turnirju spiše zgodovino.

Poanta te tekme je, da je Slovenija še enkrat dokazala, da si zasluži biti na prvenstvu. Šport, nogomet je včasih krut. Danes sem še bolj prepričan, da bo ta ekipa nekoč to dobila povrnjeno. Odigrali smo hrabro tekmo, kulisa pa bo šla v anale slovenskega športa. Na eni strani veliko razočaranje, na drugi pa ponos,” je noro tekmo v Münchnu ocenil Matjaž Kek.

Tekmo v Münchnu si je ogledalo 20.170 navijačev, kar je absolutni rekord slovenskega športa, ko je govora o gostovanjih.

V nadaljevanju preverite, o čem je po dvoboju še govoril Matjaž Kek, ki je z izbranimi besedami govoril o atmosferi na stadionu, ocenil pa je tudi, kaj je Slovenijo danes stalo zmago. A pod črto – selektor je zelo ponosen na svoje fante.

KekMatjazSkaza
Matjaž Kek. Foto: Uroš Skaza

O čem je po tekmi govoril Matjaž Kek

O tem, kako se psihološko pobrati po tej tekmi:

Zdaj smo pred zadnjo tekmo. Sam sem videl že tekme, ko je moja ekipa dala gol v zadnjih minutah in ko ga je dobila. Danes smo razočarani in ponosni. Ampak jutri moramo razmišljati o Angliji, so favoriti prvenstva, ampak to so bili tudi Srbi in Danci. Zato, fantje, glavo gor.

O tem, kaj se je zgodilo pri golu Srbije:

Vedeli smo, kako nevarni so Srbi v prekinitvah. V zadnjih minutah nam je zmanjkalo moči in koncentracije. Hvala fantom za borbo in ponos, za to, kar so pokazali.

O tem, kaj se je dogajalo v zadnjem delu tekme:

Nič presenetljivega, Srbi so začeli preskakovati igro in iskati druge žoge, Jovića so postavljali pred našo obrambo in to smo zdržali dobro. Vsi ti dvoboji … Zgodi se, da zamudiš samo za sekundo, žoga se odbije in šport ti nekaj vzame. Mogoče smo premalo pritiskali na njihovo zadnjo vrsto. Naredili bomo analizo, kaj je bilo tisto, kar je pripeljalo do takšnega konca. Naredili pa bomo tudi analizo tistega, ko Srbi 35 minut niso vedeli, kje so. A ta naša mladost …

O poteku tekme in menjavah:

Ni jih veliko, ki verjamejo, da lahko igramo na visokem nivoju, na nivoju evropskega prvenstva. Še vedno imamo seveda precej prostora za napredek. Res smo ritem držali 95 minut, oboji smo zadeli okvir gola, oboji smo imeli priložnosti, ampak to je bila tekma, ko ni Slovenija niti v trenutku bila v podrejenem položaju. Od prve minute so fantje pokazali držo, kdo so in za kaj igrajo. Seveda je zdaj težko, ampak če ne doživiš takih trenutkov, ne boš nikoli zmagovalec. Atmosfera pa, to, kar smo slišali spodaj, to je bilo nekaj za anale.

slovenski navijači
Foto: Profimedia

O obrambi Slovenije:

Obramba je odigrala na zelo visokem nivoju. Sploh če pogledate, proti komu smo igrali. Škoda, da je Šeško zaradi krčev iskal menjavo. Stvari smo morali malce spremeniti, ker smo izgubili nekoga za skok. Zdaj bodo številni spet pametovali, kaj in kako bi morali, ne pa da smo morali z višino iskati enakovrednost v prekinitvah. Za Karničnika pa samo tole. Ne pozabimo, da je iz prve slovenske lige.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje