Na Vuelti spet najhitrejši Irec, Roglič skupno tretji

Kolesarstvo 21. Avg 202217:29
Sam Bennett; Foto: Guliverimage

Irec Sam Bennett je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi okoli Brede (193,2 km) je v ciljnem sprintu tako kot v soboto ugnal Danca Madsa Pedersena. Tretji je bil tokrat Britanec Dan McLay. Trikratni zmagovalec Vuelte, slovenski as Primož Roglič, je varno v cilj pripeljal v času glavnine in je v skupnem seštevku zdaj tretji.

V etapi se je od samega začetka od glavnine odlepila skupina sedmih ubežnikov, ki pa si nikoli ni privozila več kot treh minut naskoka. Glavnina jih je počasi lovila, dokončno pa ujela deset kilometrov pred ciljem.

Tam so se tako kot dan prej za zmago udarili sprinterji, med katerimi je imel vnovič največ moči 31-letni Bennett (Bora-Hansgrohe). Znova je bil drugi Pedersen (Trek-Segafredo), tretje mesto pa je tokrat pripadlo McLayu (Arkea Samsic). Za izkušenega Irca je bila to 59. zmaga v karieri in tretja letos.

Carapaz na tleh, rdeča majica Italijanu

Zaradi padca in pretresa možganov je špansko pentljo sklenil Kanadčan Michael Woods (Israel-Premier Tehc). Na tleh se je znašel tudi Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), ki pa je s pomočjo moštvenih kolegov ujel glavnino in ni izgubil dodatnega časa.

V skupnem seštevku so po zaslugi uvodnega moštvenega kronometra še naprej v ospredju kolesarji Jumbo-Visme. Rdeča majica pa je še drugič zamenjala lastnika, v četrti etapi jo bo nosil Italijan Edoardo Affini, medtem ko je Roglič zdaj tretji z istim časom.

V ponedeljek bo na vrsti prvi od treh prostih dni na Vuelti, v torek pa se bo preizkušnja nadaljevala v Španiji s prvo zahtevnejšo etapo od Vitorie do Laguardie (152,5 km).

Komentari

Vaš komentar