Najtežja naloga čaka Primoža Rogliča

Kolesarstvo 28. Jan 20248:38 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Bora-Hansgrohe/Matthis Waetzel

O napovedi, da bomo na letošnji napovedi dirki po Franciji spremljali četveroboj Tadej Pogačar-Primož Roglič-Jonas Vingegaard-Remco Evenepoel, je bilo napisanega in povedanega že veliko. Zdaj je zmagovalec Vuelte 2013 Chris Horner razkril, kaj on pričakuje od četverice.

Chris Horner še vedno drži rekord najstarejšega zmagovalca tritedenske dirke v svetu kolesarstva. Pred dobrimi desetimi leti je namreč kot 42-letnik osvojil rdečo majico na dirki po Španiji. Tudi danes, desetletje pozneje, pa Američan ostaja tesno povezan s tem športom, navijačem pa je najbolj poznan po svojem Youtube kanalu.

V najnovejšem videu je Horner analiziral program Pogačarja, Rogliča, Vingegaarda in Evenepoela pred dirko po Franciji, kjer pričakujemo spopad četverice za rumeno majico.

“Najtežji spored dirk na papirju ima zagotovo Tadej Pogačar. Na Strade Bianche se sicer ne bo pomeril z nikomur od preostale trojice, drugače pa bo na spomeniku Milano-Sanremo, kjer bo dirkal z Wouom van Aertom in Mathieujem van der Poelom. Prav tako je edini od četverice, ki bo tekmoval po Kataloniji in še na Giru,” je prepričan Horner.

Tadej Pogačar
Foto: UAETeamEmirates / Fizza

Če bi ostal brez zmage …

Kljub temu pa po besedah Američana težja naloga, pa ne s fizičnega vidika, čaka Primoža Rogliča. “Na dirki Pariz-Nica bo tekmoval z Remcom Evenepoelom, na dirkah po Baskiji in Dofineji pa bo zraven še Jonas Vingegaard. Ker bodo to Rogličeve edine tri dirke, bo vedno tekmoval z nekom iz te četverice. Če mu pred Tourom vsaj enkrat ne bo uspelo premagati Danca ali Belgijca, bo na dirko po Franciji prišel z malo samozavesti, kar bi bilo mentalno zelo težko. Toda po drugi strani: zmagati v novem moštvu je vedno dober občutek. Osebno mislim, da bo osvojil dve, če ne kar vse tri omenjene dirke.”

Kaj pa ostala tekmeca? “Evenepoel bo imel pred Baskijo in spopadom z Vingegaardom in Rogličem veliko časa za zmago, saj bo tekmoval na klasikah in na dirki po Algarveju. Vingegaard pa bo tekmoval še na Gran Camino in dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, kjer bo lahko gradil samozavest. Če mu ne bi uspevalo, pa mu lahko z dobrim dirkanjem vedno nekaj pritiska z ramen vzame moštveni kolega Wout van Aert.”

Chris Horner
Chris Horner ob zmagi na Vuelti 2013. Foto: Profimedia

Horner je za konec izrazil še prepričanje, da bo (vsaj) eden od četverice na Touru razočaral. “Nekomu ne bo uspelo. V smislu fizike najtežje delo čaka Pogačarja, toda v smislu mentalnega dirkanja bo najtežje Rogliču,” je svoje mnenje ponovil 52-letni Američan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!