Neverjetni Van Aert zmaguje tudi na snegu

Kolesarstvo 13. Dec 20219:33 2 komentarja
Foto: guliverimage

Za Woutom Van Aertom je izjemno kolesarsko leto 2021. Na kolesu tekmuje še decembra. Dobil je namreč prvo dirko svetovnega pokala v ciklokrosu v Val di Solu.

To je še tretja zmaga v ciklokrosu za Belgijca v zadnjih dveh tednih. Tokrat je za dodatno zanimivost poskrbel sneg v italijanskih Alpah.

Edini, ki je Van Aertu lahko sledil, je bil Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal), tudi on pa ni dolgo zdržal ritma. Na koncu je osvojil drugo mesto z zaostankom 49 sekund, na tretje pa je prikolesaril Britanec Tom Piddcock (Ineos Grenadiers) s skoraj minuto in pol zaostanka.

Van Aert je po veliki zmagi povedal: “Danes je bilo potrebno pozabiti napake in se osredotočiti le naprej. Kar ste videli danes, je pravi šport. Bilo je zares izjemno. Dokazali smo, da je ciklokros šport, ki ga lahko počneš kjer hočeš in kadar hočeš.”

Izjemno napeto je bilo tudi v ženski konkurenci, kjer sta se v samem zaključku za zmago pomerili Fem Van Empel in Marianne Vos, ki je poizkusila s pogumnim napadom, ki pa ji na koncu ni uspel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje